-
+

22-åring häktad för mord på småbarnsmamma

Augusti förra året: En ros och ljus på Sergels väg i Malmö där småbarnsmamman Karolin Hakim sköts till döds. Arkivbild.
Augusti förra året: En ros och ljus på Sergels väg i Malmö där småbarnsmamman Karolin Hakim sköts till döds. Arkivbild.
BrottTT

En 22-årig man från Malmö har häktats som misstänkt för mordet på Karolin Hakim i Malmö i augusti 2019. Han är också misstänkt för att ha försökt mörda hennes man och barn – men nekar till brott.

Annons

Annons

Åklagare Lisa Åberg efter häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkte 22-åringen på Rättscentrum i Malmö.
Åklagare Lisa Åberg efter häktningsförhandlingen mot den mordmisstänkte 22-åringen på Rättscentrum i Malmö.
Min klient förnekar brott och tar avstånd från den här händelsen, som förstås även han uppfattar som hemsk, säger den 22-årige mannens advokat Anton Strand till TT.

Mannen, som kommer från Malmö, sitter egentligen i fängelse, men är under häktningsförhandlingen på plats iklädd grå t-shirt. När han kommer in i Malmö tingsrätts säkerhetssal tittar han uppmärksamt mot åhörarna, som sitter bakom en glasvägg. Där finns utöver journalister en handfull personer som vill följa förhandlingen.

Åklagare Lisa Åberg hävdar att det finns risk för att 22-åringen ska undanröja bevis eller på andra sätt försvåra utredningen om han inte häktas. Hon vill också att han ska ha restriktioner, så att hans kontakter med omvärlden begränsas.

Sannolika skäl

Och Malmö tingsrätt håller med. 22-åringen häktas till en början till den 25 februari som misstänkt för mord, mordförsök mot två personer och grovt vapenbrott.

Enligt domstolen är han misstänkt på sannolika skäl, vilket är den starkare graden av misstanke.

Advokat Anton Strand kan inte svara på om häktningsbeslutet kommer att överklagas.

Jag måste diskutera det med min klient.

Annons

Annons

Anhölls i fängelset

Anhållandet gjordes på måndagsmorgonen i ett fängelse där 22-åringen avtjänar ett treårigt fängelsestraff för grovt vapenbrott, grov stöld och ringa narkotikabrott, som han dömdes för i maj förra året.

Mordet där en kvinna sköts ihjäl med sitt barn i famnen i Malmö har skakat hela Sverige. Karolin Hakim mördades utanför sin bostad på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö den 26 augusti 2019. Enligt vittnen höll hon sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten.

På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök. Åklagaren hävdar att även hennes lilla barn utsattes för mordförsök av 22-åringen.

Två skyttar

Åklagare Lisa Åberg har tidigare sagt att två skyttar var på plats i Ribersborg, där ett stort antal skott avlossades. Men hon är övertygad om att det är den nu häktade mannen som avlossade det dödande skottet och att det också är han som fångats på bild i samband med händelsen. Skytt nummer två är inte identifierad.

En person sitter sedan i maj förra året häktad som misstänkt för medhjälp till mordet och ytterligare två, som är på fri fot, är misstänkta för medhjälp. Misstankarna kvarstår mot alla tre, enligt åklagaren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss