A-
A+

24-årig NHL-målvakt död efter olycka

Matiss Kivlenieks under ishockey-VM. Arkivbild.
Matiss Kivlenieks under ishockey-VM. Arkivbild.
IshockeyTT

NHL-laget Columbus Blue Jackets ishockeymålvakt Matiss Kivlenieks är död efter en tragisk olycka.

Han blev 24 år gammal.

Annons

Annons

Enligt AP berättar lokal polis att en fyrverkeripjäs lutade något och avfyrades mot personer i närheten. Kivlenieks som befann sig i en badtunna försökte fly från fyrverkerierna tillsammans med andra, men föll och slog huvudet i betong.

AP:s reporter Stephen Whyno twittrade senare att en medicinsk undersökning visade att målvakten blivit träffad av fyrverkerierna och att dödsorsaken var trauma mot bröstkorgen.

"Är hemskt"

Det lettiska ishockeyförbundet meddelade hans bortgång i ett uttalande.

"Vi uttrycker vår djupaste kondoleans till släktingar, vänner och kollegor till den lettiska landslagsmålvakten Matiss Kivlenieks för tidiga bortgång. Med sin kämpaanda, arbetsmoral och attityd var han en förebild inom sporten. Matiss bortgång är en stor förlust, inte bara för lettisk hockey, utan för hela den lettiska nationen", säger förbundet i ett uttalande.

Lagkamraten Emil Bemström i Columbus fick beskedet i morse.

Det är hemskt, jag tänker på hans familj och alla närstående. Det var en grym kille som kom till hallen varje dag med ett leende på läpparna. Han var omtänksam mot alla, en grym människa som hade samma respekt för alla han träffade, säger han till Aftonbladet.

Kivlenieks, som stod mellan stolparna för Lettland under ishockey-VM på hemmaplan i Riga för drygt en månad sedan, spelade åtta NHL-matcher för Columbus.

Annons

Annons

"Djupaste sympatier"

Klubben skriver i ett uttalande på sin hemsida att det rör sig om en fallolycka som orsakade en allvarlig huvudskada. Medicinsk personal kom till platsen omedelbart, men hans liv gick inte att rädda.

"Kivlenieks var en enastående ung man som välkomnade varje dag och varenda människa med ett leende, och den inverkan han hade under fyra år inom vår organisation kommer inte att glömmas bort", säger Columbus ordförande John Davidson i ett uttalande.

Även NHL:s kommissionär Gary Bettman har uttalat sig om olyckan:

"För NHL-familjens räkning uttrycker vi våra djupaste sympatier till hans familj, vänner, lagkamrater både i Blue Jackets organisation och hans hemland Lettland".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!