A-
A+

5 000 i publiken på rockkonsert i Paris

I Paris spelade det franska 80-talsbandet Indochine under lördagskvällen inför 5 000 personer.
I Paris spelade det franska 80-talsbandet Indochine under lördagskvällen inför 5 000 personer.
MusikTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Det franska bandet bandet Indochine spelade under lördagen inför en 5 000-hövdad – och extatisk – publik på en inomhusarena i Paris, skriver Reuters.

Konserten på l’AccorHotels arena i stadsdelen Bercy är en del av ett pågående test, där hälsovårdsmyndigheten i Paris vill analysera hur landets livescen kan komma att återupptas när de franska myndigheterna en dag lättar på publikrestriktionerna.

De 5 000 personerna i lördagskvällens publik bar alla munskydd och hade även genomgått obligatoriska coronatester innan de släpptes in på arenan.

"Det är fantastiskt. Det var över år sedan man kunde gå på en konsert – eller överhuvudtaget göra något, säger Sandra Terrin, en av konsertbesökarna, till Reuters.

Konserten i Paris är bara ett av de försök som den senaste tiden gjorts på olika platser i världen för att väcka liv i den, på grund av pandemin, lamslagna livescenen.

I Norge har regeringen gett klartecken för att anordna konserter inför 3 000 – 5 000 personer i ett testprojekt, och i Barcelona spelade bandet Love of Lesbians i slutet av inför en publik på 5 000 personer.

Två veckor efter evenemanget visade ingen av konsertdeltagarna tecken på att ha smittats av covid-19 under konserten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss