A-
A+

65 avvisade efter insats mot stöldligor

Trafikkontroll i Lomma i förra veckan, som var en del av en myndighetsgemensam insats mot stöldligor. Arkivbild.
Trafikkontroll i Lomma i förra veckan, som var en del av en myndighetsgemensam insats mot stöldligor. Arkivbild.
BrottTT

Förra veckans EU-gemensamma insats mot gränsöverskridande stöldbrottslighet ledde till att 65 personer avvisades bara från södra Sverige. I polisens region Syd frihetsberövades också sex personer, 17 fick böter och fem fordon beslagtogs.

Annons

Annons

Insatsen har pågått i flera svenska regioner. I Malmö kontrollerades exempelvis hundratals fordon på väg till eller från färjor och vid Öresundsbron kontrollerades över 800 fordon, rapporterar SVT. Syftet har varit att förhindra att stöldgods förs ut ur Sverige.

I Malmö kontrollerades också bland annat cykelaffärer och i flera av dem hittades stöldgods. I insatsen har flera olika myndigheter samverkat.

Utfallet är ett talande bevis på att det polisiära bara är en pusselbit i det vi måste åstadkomma för att tillsammans arbeta mot den organiserade egendomsbrottsligheten, säger Stefan Peijne, samordnare för insatsen i polisens region Syd till SVT Nyheter Skåne.

Insatsen har samordnats av Europol. I Sverige har polisen kontrollerat över 1 800 fordon och 1 100 personer. Runt om i Europa resulterade insatsen i över 150 gripanden, varav sju i Sverige.

"Att genomföra insatser med samverkan mellan EU-länderna resulterar i ett bra utbyte av underrättelser. Under den här insatsen har vi dessutom arbetat mot olika problemområden med allt från folkbokförings- och bidragsbrott, till gripande av internationellt efterlyst för rån", säger Bengt Grönlund vid polisens nationella operativa avdelning i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.