A-
A+

90 gripna under Englands EM-matcher

Supporterfest inne på Wembley i samband med EM-finalen mellan England och Italien. Men utanför arenan var det kaos, och 90 supportrar greps. Arkivbild.
Supporterfest inne på Wembley i samband med EM-finalen mellan England och Italien. Men utanför arenan var det kaos, och 90 supportrar greps. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

England nådde final i sommarens EM.

Men mästerskapet var inte enbart en sportslig succé – på silvermedaljens baksida döljer sig inte mindre än 90 gripanden i samband med Englands matcher på Wembley, meddelar Storbritanniens inrikesdepartement.

Annons

Annons

Englands fotbollsförbund beställde en oberoende granskning för att titta närmare på oroligheterna i samband med EM-finalen mot Italien på Wembley den 11 juli. I samband med finalen – som Italien vann efter straffsparkar – uppstod flera bråk mellan supportrar och funktionärer både på och utanför arenan.

Brittisk polis gjorde flera gripanden och sade att 19 poliser blev skadade när biljettlösa supportrar stormade säkerhetsspärrarna före matchen.

Nu visar siffrorna från inrikesdepartementet att 90 fotbollsrelaterade gripanden skedde under Englands EM-matcher. Och klart flest, 39 stycken, i anslutning till EM-finalen mot Italien. 28 personer greps i samband med gruppspelsmatchen mot Skottland och 18 i semifinalen mot Danmark.

Utöver det skedde sex fotbollsrelaterade gripanden under EM-matcherna på Wembley – samtliga av dessa i anslutning till semifinalen mellan Italien och Spanien.

Brittiska medier har rapporterat att Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) i början av nästan vecka kommer komma med ett beslut i en utredning gällande kaoset utanför Wembley i samband med EM-finalen. Det har spekulerats i att England kan komma att dömas till att spela matcher inför tomma läktare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.