ABB och SSAB sänken på börsen

Stockholmsbörsen sjönk på torsdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen sjönk på torsdagen. Arkivbild.
BörsTT

Stockholmsbörsen sjönk på torsdagen med ett par av de tunga industriföretagen som största förlorare. Vid stängning hade OMXS-index backat med 0,3 procent.

Annons

Annons

Industrikoncernen ABB, som väger tungt i index, gick ned 2,5 procent. Bolaget meddelade under morgonen att det pågår en översyn av verksamheten och att man överväger en försäljning av flera verksamhetsområden.

Stålkoncernen SSAB hörde också till de största förlorarna och föll 2,8 procent.

Tungviktaren H&M låg ordentligt på minus under en stor del av dagen men klädjätten skärpte till sig något och aktien backade 0,8 procent.

Tobaksbolaget Swedish Match hörde till det positiva hägnet och lyfte 0,8 procent. Även telekomjätten Ericssons aktie steg, upp 0,9 procent.

Läkemedelstillverkaren Astra Zeneca backade 0,8 procent, trots besked om lovande resultat gällande den vaccinkandidat som utvecklas tillsammans med universitetet i Oxford. Resultat om effektiviteten i att förebygga covid-19 beräknas dock komma närmare jul.

Även de ledande Europabörserna gick ned. FTSE100-index i London tappade 0,8 procent, CAC 40-index i Paris backade 0,7 procent och DAX-index i Frankfurt sjönk 0,9 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons