A-
A+

Abbas nya låt: "Uppvärmda rester"

Abba har släppt tre nya låtar från kommande 'Voyage', som också ska bli show i London där medlemmarna Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson medverkar som 'avatarer'. Arkivbild.
Abba har släppt tre nya låtar från kommande "Voyage", som också ska bli show i London där medlemmarna Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad och Benny Andersson medverkar som "avatarer". Arkivbild.
MusikTT

"Just a notion", den tredje låten från Abbas kommande album "Voyage", har släppts efter över 40 år i malpåse. Enligt en del recensenter borde den ha stannat där.

Annons

Annons

Låten skrevs och spelades in redan 1978 och var tänkt som en del av skivan "Voulez-vous" men så blev det inte av oklar anledning. Nu har Abba gett det hela ett nytt försök, med originalinspelningen av rösterna men med nyinspelad musik.

Hur har då den nygamla låten tagits emot?

Aftonbladets musikkritiker Markus Larsson skriver att låten inledningsvis låter som en parodi på ett dansband. "Tänk Bizex med Per Andersson i Melodifestivalen, på ett ungefär. Det låter även som att någon ritar en karikatyr av 'Waterloo'-Abba". Larsson delar ändå ut tre plus till låten, som han tycker har en nostalgisk charm.

Anders Dahlbom, musikkritiker på Expressen framhåller att rösterna låter fantastiska men ger låten två getingar i betyg och kallar den "ett drygt tre minuter långt glädjepiller utan en tanke på morgondagen. Kul för stunden, rätt snabbt vill man vidare".

Brittiska The Telegraph jämför också låten med boogie-woogie-syskonet "Waterloo" och ger två stjärnor i betyg med omdömet: "uppvärmda Abba-rester".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.