A-
A+

Abbotts ilska: "Det är pinsamt"

Rögletränare Cam Abbott var arg efter Leksands kvittering till 1–1. Arkivbild.
Rögletränare Cam Abbott var arg efter Leksands kvittering till 1–1. Arkivbild.
IshockeyTT

Leksand jublade över kvitteringen.

Samtidigt var ilskan stor hos Rögle – som vann med 7–3 – då målvakten Christoffer Rifalk var utan hjälm och tvingades skydda huvudet.

— Det är pinsamt, säger tränaren Cam Abbott.

Annons

Annons

Målvakten Christoffer Rifalk tappade hjälmen efter att ha kolliderat med medspelaren Michael Kapla men hann se att skottet skulle komma. Det gjorde att 26-åringen reagerade snabbt; han kastade sig ner på isen och skyddade ansiktet med plockhandsken.

Pucken struntade han i helt och hållet.

Trots att Rögles målvakt saknade sin hjälm blev målet godkänt – vilket skapade stor irritation hos hemmatränaren Cam Abbott.

Tydligen är det en målchans, så då får de ta ett slagskott mot målvakten som inte har hjälmen på sig, säger han till C More
Jag måste hålla mig lugn, men de (domarna) har tappat det. Det är farligt. Jag tror ingen här inne, i blåvit dress eller vi, vill se sådant där. Jag hoppas att det blir en del diskussioner omkring det här. Det är en besvikelse.

"Såg farligt ut"

Leksandstränaren Björn Hellkvist:

Det är en jätterisk för målvakten. Han ligger i målgården utan hjälm. Visst är det hans spelare som kör på honom men det såg farligt ut, säger han i tv-sändningen.

Målskytten, Patrik Norén med säsongens första mål, säger att han inte såg att Rifalk var utan hjälm utan bara hann notera den öppna målburen.

Det kunde gått illa, men det gick bra den här gången, säger han till C More.
Om han inte har masken på sig… Får han den i huvudet så är det jättefarligt.

Rögle reste sig efter situationen som skapade ilska på hemmabänken och arga supportrar i Ängelholm, och ordnade en 2–1-ledning redan innan första perioden slut.

Marco Kasper tog den kortaste vägen in mot mål och fick in pucken bakom målvakten Mantas Armalis.

I andra ökade Linus Sandin – som tidigare på säsongen hoppades på ett kontrakt med NHL-klubben Philadelphia men hamnade i SHL till slut – på till 3–1 och Bardy Ferguson satte 4–1 efter 10.41 av andra perioden.

Till slut blev det en 7–3-seger.

Annons

Annons

Fortsatt tungt för Linköping

Linköpings Sebastian Strandberg liknade klubbens säsongsinledning med en berg- och dalbana.

Nu var det mest det senaste: ett enda dalande.

1–6 hemma mot Malmö var Linköpings femte raka förlust; en efter straffar, en efter förlängning och tre efter ordinarie tid.

Och burop vid matchens slut.

Jag har svårt att sätta ord på det. Klart att jag är besviken. Det är andra gången vi ser ut så här på hemmaplan. Det känns inte bra på något sätt, säger Linköpings tränare Klas Östman till C More.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.