A-
A+

Åberg upp i topp: "Nyper mig i armen"

Svenske Ludvig Åberg leder PGA-tourtävlingen i Georgia efter andra rundan. Arkivbild.
Svenske Ludvig Åberg leder PGA-tourtävlingen i Georgia efter andra rundan. Arkivbild.
GolfTT

Flytet fortsätter för svenske proffsdebutanten Ludvig Åberg på PGA-tourtävlingen i Georgia i USA.

Den andra rundan gick så bra att han nu leder.

Jag nyper mig i armen varje morgon för att se om det verkligen är sant att jag får jobba med det här, säger Ludvig Åberg.

Fredagen innebar att Ludvig Åberg gick andra rundan i Georgia på 64 slag, sex under par. Han slog sex birdies och var efteråt nöjd med hur han spelat i den ganska trixiga vinden. Han klättrade därmed från fjärde plats efter första rundan till första.

Jag känner att jag haft ett bra tillslag vilket förstås är bra i vinden som är av en sort som är lite svår att hantera, säger han i en intervju på PGA-tourens hemsida.

Åberg var också nöjd med hur hans puttar fungerat under rundan men reserverade sig för att resten av tävlingen kanske inte nödvändigtvis kommer att gå lika bra.

Det finns inga garantier, men om jag fortsätter att göra det jag gjorde i dag så tror jag att jag har goda chanser.

Ludvig Åberg har haft ett sensationellt debutår som golfproffs och inför tävlingen i Georgia har han radat upp sju raka tävlingar, i USA och Europa, där han som sämst har slutat på 14:e plats.

Han har hittills en seger, i Europatourtävlingen i Schweiz, och många tror att det bara är en tidsfråga innan den 24-årige Åberg också vinner på PGA-touren.

Jag nyper mig i armen varje morgon för att se om det verkligen är sant att jag får jobba med det här, men det är så coolt och jag ser fram mot att ha en hel massa år framför mig, säger han.

Efter andra rundan ligger Åberg på 131 slag, ett slag bättre än en jagande amerikansk trio bestående av Denny McCarthy, Sam Ryder och Eric Cole.

Näst bäste svensk är Alex Norén, på en delad 22:a plats, som gick rundan på 68 slag och ligger totalt fyra slag bakom ledande Åberg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.