Affe Hagström lämnar "Idol"

'Inte ett lätt beslut', säger 'Idol'-deltagaren om att han lämnar programmet. Arkivbild.
"Inte ett lätt beslut", säger "Idol"-deltagaren om att han lämnar programmet. Arkivbild.
TvTT

Stress och ångest över att behöva leverera vecka efter vecka har fått "Idol"-deltagaren Affe Hagström att lämna programmet.

Det är inte ett lätt beslut, säger han.

Annons

Annons

Beskedet om Affe Hagströms avhopp kommer inför veckans "Idol"-sändning.

Det har varit en mentalt tuff period för mig, i och med att jag har tänkt extremt mycket och grubblat. Jag har beslutat mig för att jag hoppar av resan. Jag känner att det negativa överväger det positiva, säger han till programledaren Pär Lernström i en intervju på TV4 Play.

Tidspressen, att leverera en gång i veckan och ångesten som har uppstått på grund av det nämns som orsaker till beslutet.

"Inte bekväm"

Det faller inte in mig på det sättet att jag kan vara naturlig i det och känna mig bekväm i det. Och känner man sig inte bekväm när man kör live inför hundratusentals, kanske miljontals människor, så är det stressigt och man känner ångest, det är precis det jag har gjort, säger Hagström, och tillägger att det inte har varit ett lätt beslut att fatta, eller ett förhastat sådant.
Vissa dagar har jag tänkt "jag fortsätter". Men andra dagar har det känts jobbigt och det är den känslan som har varit återkommande.

Hagström säger även att han inte ångrar sin medverkan i programmet.

Annons

Annons

"Fin kille"

Malin Knave, exekutiv producent på TV4, säger i en skriftlig kommentar till TT att Hagströms beslut är tråkigt för produktionens del, men att alla respekterar det:

"Det är självklart väldigt tråkigt att Affe väljer att lämna Idol, han är en så fin kille med en fantastisk röst och han har på sitt sätt förgyllt årets säsong. Vi respekterar hans beslut och önskar honom all framgång och jag är övertygad om att ha kommer gå väldigt långt med sina musikdrömmar. Kvällens sändning genomförs som vanligt."

För några veckor sedan var Affe Hagström en av deltagarna i programmet som testade positivt för covid-19. Han har återhämtat sig sedan dess.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons