A-
A+

Afrikansk fotboll vädjar till Storbritannien

Liverpoolstjärnan Mohamed Salah är en av spelarna som stoppas. Arkivbild.
Liverpoolstjärnan Mohamed Salah är en av spelarna som stoppas. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Premier League släpper inte iväg spelare på landslagsuppdrag till rödlistade länder.

Nu vädjar Afrikas fotbollsförbund (Caf) till Storbritanniens regering att ge undantagstillstånd till spelare som ska delta i VM-kvalet.

Annons

Annons

Personer som återvänder till Storbritannien efter att ha besökt ett land som är rödlistat av landets regering behöver sitta i karantän i minst tio dagar.

Därför har samtliga Premier League-klubbar beslutat att inte släppa iväg spelare som ska spela landskamper i länder som finns med på listan.

Afrikas fotbollsförbund vill att den brittiska regeringen ska ge undantagstillstånd till afrikanska spelare som ska delta i VM-kvalet i början av september.

"Caf noterar att liknande undantagstillstånd gavs av den brittiska regeringen för att möjliggöra bland annat delegationer och tjänstemäns närvaro under EM-slutspelet för mindre än två månader sedan", skriver de i ett uttalande.

"Dessutom är situationen i de afrikanska länder som är rödlistade i flera fall mindre allvarlig än i länder som inte finns med på listan."

Sedan tidigare har även ordföranden för Internationella fotbollsförbundet (Fifa) Gianni Infantino vänt sig till Storbritanniens premiärminister Boris Johnson för att få hans stöd så att spelare ska kunna representera sina länder.

I nuläget är 25 afrikanska länder med på det "röda listan".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!