A-
A+

Aggressiv hund fångad av polis – har avlivats

Hunden bet flera personer och polis avlossade skott mot den. Arkivbild.
Hunden bet flera personer och polis avlossade skott mot den. Arkivbild.
BrottTT

En lösspringande hund attackerade flera personer i Norrköping på julaftonskvällen. När polisen sköt mot hunden försvann den. Drygt ett halvt dygn senare kunde den till sist fångas in – och avlivas.

Annons

Annons

Larmet om hunden, som beskrivs som stor och svart, kom vid halv åtta på julaftonskvällen. Den hade då bitit en kvinna i handen och på baksidan av kroppen.

En polispatrull stötte ihop med hunden, som rusade rakt mot dem. I ett första läge avlossades varningsskott, som skrämde bort djuret.

När den stora svarta hunden strax därefter dök upp igen sköt polisen verkanseld. Men inte heller det stoppade hunden, som försvann spårlöst.

Vid 14-tiden på söndagen omhändertogs hunden till sist av polis. Den hade då tagit sin tillflykt till en trädgård i trakten av Ensjön söder om Norrköping och kunde fångas in utan att någon kom till skada.

Hunden kontrollerades senare av veterinär och avlivades av djurskyddsskäl eftersom den var i så dåligt skick, skriver polisen på sin hemsida.

Totalt skadades tre personer av hunden och fick föras till sjukhus. En förundersökning om vållande till kroppsskada är öppnad. Polisen vet inte vem som äger djuret.

Har vi lite tur klarnar det kanske under undersökningen av hunden, om den är chippad eller liknande, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.