AIK beviljas lån på två miljoner kronor

Mikael Lustig var ett av flera tunga nyförvärv som AIK plockade in under sommaren. Arkivbild.
Mikael Lustig var ett av flera tunga nyförvärv som AIK plockade in under sommaren. Arkivbild.
FotbollTT

De allsvenska fotbollsklubbarna har lidit ekonomiskt av den publikfria och starkt pandemipräglade säsongen.

Nu går AIK ut på sin hemsida med att man fått ett lån på två miljoner kronor beviljat från Den svarta massan, en ekonomisk förening skapad av klubbens supportrar.

Annons

Annons

"Vi har haft ett behov av att förstärka herrarnas trupp och genomföra förändringar. Den externa finansieringen är en viktig del för att kunna genomföra detta och samtidigt undvika belastning på klubbens kassa", säger AIK:s finansdirektör Håkan Strandlund och fortsätter:

"Lånet från Den svarta massan blir därmed också ett viktigt finansiellt stöd för att hjälpa klubben igenom den rådande situationen med pandemi och spel inför tomma läktare."

Lånet är amorteringsfritt det första året. AIK, som sportsligt har gått tungt i allsvenskan och huserar i tabellens bottenregion, har under sommaren förstärkt laget med landslagsmeriterade backarna Mikael Lustig och Sotirios Papagiannopoulos samt mittfältaren Filip Rogic och anfallaren Bojan Radulovic.

I pandemins kölvatten blev den ekonomiska smällen lindrigare än befarat när börsnoterade AIK redovisade årets andra kvartalsrapport i augusti. Intäkterna hade då fallit ned till 32,6 miljoner jämfört med 40,3 miljoner ett år tidigare.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons