A-
A+

AIK föll hemma mot Linköping: "Det suger"

Linköping firar segermålet mot AIK.
Linköping firar segermålet mot AIK.
FotbollTT

AIK lyckades inte skrälla mot Linköping när nykomlingen spelade hemmapremiär i damallsvenskan.

Två AIK-styrningar gav två baklängesmål – och Linköping vann med 2–1.

Det suger att förlora, vi sliter mycket och det räcker inte den här gången, säger Milla-Maj Majasaari.

Annons

Annons

Annons

Annons

AIK var nederlagstippade mot förra årets ligafemma Linköping och gästerna var numret för stort i en match där Frida Maanums mål i första halvlek blev avgörande.

I slutändan handlar det om poäng, inte hur bra eller mindre bra fotboll du spelar. Det känns väldigt bra att åka hem med tre poäng i bagaget, säger Linköpings back Nilla Fischer.

Linköping fick en smakstart och tog ledningen i den nionde minuten. Uchenna Kanu lyfte bollen i mål från långt avstånd via en försvarares huvud sedan AIK-målvakten Milla-Maj Majasaari misslyckats med en rensning en bit utanför straffområdet.

Det var en miss av mig. Sen kan vi kanske göra det bättre efter att någon missar. Men det är inte roligt att missa, säger målvakten om situationen.

Ledningen skulle dock bara hålla i sju minuter.

Olycklig styrning igen

Hemmalaget stack upp i en attack och Jenny Danielsson fick bollen i vänsterposition i straffområdet. Därifrån slog hon till med en läckert placerad bredsida i bortre hörnet.

AIK fick sedan ett läge att ta ledningen genom supertalangen Rosa Kafaji, men avslutet var för svagt. En stund senare skapade Linköping en fin möjlighet efter ett väggspel in i straffområdet men Majasaari avvärjde avslutet.

Linköping återtog ledningen i den 43:e minuten när den norska landslagsspelaren Frida Maanum slog till med ett vänsterskott utanför straffområdet som – återigen via en AIK-spelare – letade sig in i mål.

De kom på ganska många lägen. Vi gjorde det ändå väldigt bra, vi hade lite otur där också vid andra målet. Jag var på väg till andra sidan och bollen touchar, säger Majasaari.

Annons

Annons

"Full kontroll"

Linköping dominerade bollinnehavet i andra halvlek och skapade ett antal chanser att utöka ledningen och AIK lyckades inte skaka fram någon slutforcering. Maanums ledningsmål blev även segermålet för Linköping.

Det är svårt att lösa upp AIK:s låga försvar ibland men jag tycker ändå att vi skapar lägen och ska göra fler mål idag, säger Nilla Fischer.
De står bra och de står kompakt defensivt och sen är de farliga på sina kontringar. Men särskilt i andra halvlek har vi full kontroll på dem.

För AIK innebär det att man fortfarande letar efter första segern i återkomsten till damallsvenskan sedan man kryssat borta mot Växjö i första matchen och nu förlorat i hemmapremiären.

Det suger att förlora, vi sliter mycket och det räcker inte den här gången, säger Majasaari.

Linköping föll med 0–1 på hemmaplan mot toppkandidaten Rosengård i första matchen och har öppnat poängkontot för den här säsongen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr