A-
A+

AIK-stjärnans ilska: "Ett skämt"

AIK:s Bojan Radulovic Samoukovic (#21) och Sebastian Larsson jublar efter segern i söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Varbergs BoIS FC på Varberg Energi Arena.
AIK:s Bojan Radulovic Samoukovic (#21) och Sebastian Larsson jublar efter segern i söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Varbergs BoIS FC på Varberg Energi Arena.
FotbollTT

Sebastian Larsson gjorde vågen med sina lagkompisar framför en sjungande AIK-klack. Men han var mer arg än glad efter 1–0-segern över Varberg.

Nivån när det gäller kort i den här ligan är ett skämt, säger Larsson som fick sin tolfte varning för året och nu är avstängd mot Elfsborg i näst sista omgången.

Annons

Annons

Efter bara två poäng på de sex föregående bortamatcherna vann AIK utanför Friends arena för första gången sedan i mitten av augusti.

Avgörandet på Varberg Energi arena kom i 62:a minuten. Nabil Bahoui tajmade löpningen exakt på Erick Otienos svepande vänsterinlägg och nickade in sitt nionde mål i årets allsvenska.

Tre bengaler tändes i AIK-klacken bakom målet när fansen firade målet som förde AIK två poäng närmare Malmö FF i guldstriden

MFF har 55 poäng. AIK klev nu upp till 53, jämsides med Djurgården som på måndagen har chansen att gå upp i serieledning när 28:e omgången spelas färdigt.

Nästa måndag väntar ännu en tuff bortamatch för AIK. Men mot tabellfyran Elfsborg i Borås får "Gnaget" klara sig utan Sebastian Larsson.

Det var det som gjorde honom så upprörd efter slutsignalen i Varberg. Efter en höjdduell på mittplanen där han möjligen satte en arm lätt i ryggen på motståndaren fick han det gult kort.

”Inte ens frispark”

När Larsson såg tv-bilderna skrattade han till och sa till Discovery+:

Det är väl ett enda stort skämt! Jag tror inte ens att de supportar som är mest hatiska mot mig skulle säga något om det. Men det är här nivån är, tyvärr.

Han fortsatte i tv-sändningen:

Absolut att jag har förtjänat mina kort under säsongen. Men nu är jag avstängd i näst sista omgången av allsvenskan, för det där! Det är inte seriöst. Det är sånt här som får mig att fundera på om det är värt att hålla på.

När Sebastian Larsson kom till pressrummet hade han lugnat sig lite men inte ändrat uppfattning.

Jag fick varning får något som jag inte ens köper att det ska vara frispark. Jag menar inte att kritisera domaren men det här systemet funkar inte. Att bli avstängd för var tredje varning är inte okej med tanke på hur lite som krävs för att få en varning.

Annons

Annons

Lukics kortaste match

Sebastian Larsson säger att han funderar på om det är värt att fortsätta med fotboll.

En annan lång karriär tog sannolikt slut i månskenet i Varberg. Stojan Lukic, 41, har spelat i alla divisioner från division 6 upp till allsvenskan.

Det här blev målvaktens kortaste match. Innan en minut var spelad fick Varbergsveteranen en bristning i vänster vad och var tvungen att byta.

Eftersom det var så kallt ute värmde jag upp extra mycket. Men det räckte tydligen inte. Jag kände direkt hur det högg till i vaden. Det är klart att jag hade velat avsluta på ett annat sätt, men det är väl dags nu, säger Stojan Lukic.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.