-
+

AIK tappade 6–1 till 7–8: "Så jävla pinsamt"

AIK:s Tobias Nyberg. Arkivbild.
AIK:s Tobias Nyberg. Arkivbild.
BandyTT

I halvtid ledde AIK med 6–1 hemma mot Broberg/Söderhamn.

Men det kan – tydligen – svänga fort i bandy.

Gästerna vann med 8–7 efter Jonas Nygrens segermål i 94:e minuten.

Annons

Annons

Det är så jävla pinsamt det här, så jag vet inte vart jag ska ta vägen, sade AIK:s Tobias Nyberg till Sportbladet Play efter chockvändningen i Gubbängen.

Allt var ju så att säga klart när "Gnaget" satt i omklädningsrummet med en 6–1-ledning i halvtid.

Men Broberg var i stort poängbehov och gav inte upp. Första reduceringen kom i 57:e minuten och i 82:a var hälsingarna i kapp till 6–6.

Efter den osannolika upphämtningen fick matchen det galna klimax den förtjänade. Först satte Adam Wijk 7–6 för Broberg i 90:e minuten innan Kalle Lempinen lyckades kvittera i 92:a.

Och då, när allt pekade på delad pott, kontrade Broberg och från högerkanten skickade Jonas Nygren in segermålet i fjärde och sista tilläggsminuten.

AIK:s genomklappning drabbade samtidigt Stockholmsrivalen Hammarby. "Bajen" torskade hemma mot Edsbyn (6–8) och trillar ned till elfte plats – precis utanför slutspel – efter att ha passerats av just Broberg inför den sista elitserieomgången på tisdag.

För Villa-Lidköping innebar AIK:s debacle däremot rena jackpoten. Tack vare 4–1-segern i Motala är Villas serieseger säkrad, eftersom AIK nu är tre poäng bakom.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss