A-
A+

AIK tappade till oavgjort i Borås

AIK:s Nicolas Stefanelli var i händelsernas centrum i Borås i mötet mot Elfsborg.
AIK:s Nicolas Stefanelli var i händelsernas centrum i Borås i mötet mot Elfsborg.
FotbollTT

Häcken trummar på medan konkurrenterna tappar.

Elfsborg och AIK halkade ytterligare två poäng efter när de spelade 2–2 i Borås.

Alla verkar bli förvånade när tilltänkta topplag tappar poäng i allsvenskan. Real Madrid torskar också ibland i La Liga, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

Annons

Annons

AIK hade ledningen två gånger mot Elfsborg på Borås Arena. Nicolas Stefanelli nickade in 1–0 på en intränad fast situation med långkast av Sebastian Larsson och nickskarv av Alexander Milosevic.

Och tidigt i andra halvlek var Stefanelli osjälvisk när AIK gjorde 2–1 på ett ovanligt sätt. Elfsborgs målvakt Tim Rönning rullade bollen rakt på AIK-anfallaren Benjamin Mbunga Kimpioka. Knivstaprodukten spelade vidare till en helt fri Stefanelli. Han väggade tillbaka till Kimpioka som fick en tom bur att skicka in sitt livs första allsvenska mål i.

Men det räckte ändå inte hela vägen till tre poäng.

Tappat 11 av 18

AIK:s tränare, Bartosz Grzelak, såg ett bättre försvarsspel än under de senaste omgångarna och var stolt samtidigt som han var besviken över ytterligare två förlorade poäng.

Jag är nöjd med det svåraste vi har gjort under den här veckan sedan Mjällbymatchen (0–1-förlust hemma), och det är att hitta tillbaka till oss själva. Om vi hade lite tvivel över vår kapacitet efter de två senaste matcherna har vi nu definitivt visat att vi är ett väldigt tungt lag att möta och har mycket kvalitet.

Räknar vi poäng på de sex senaste omgångarna har AIK tappat elva av 18 poäng. Ändå ligger laget tvåa i en haltande allsvensk tabell. AIK är ett av många lag som ser Häcken dra ifrån högst upp.

Det blir alltid lika stor förvåning när något av de tilltänkta topplagen i allsvenskan tappar poäng. Men det är inget konstigt att det händer, säger Grzelak och fortsätter:
Men när man är aktiv som spelare och ledare blir man ju så jäkla förbannad när man tappar de här poängen. Precis som du säger har vi inga bra stats, men nu måste vi titta framåt. Och vi ligger där vi ligger för att vi har gjort något väldigt bra tidigare.

Annons

Annons

”Lugna oss med segercigarrer”

Elfsborg ser starkare ut än på flera år, men har också förlorat massor av poäng. Inte minst på grund av många oavgjorda matcher. Mot AIK kom det femte krysset.

Johan Larsson slog de två hörnor som ledde till Elfsborgs båda mål. Först en stenhård från vänster som mittbacken Gustav Henriksson kastade sig fram på och skallade in 1–1 vid första stolpen.

Idag försökte jag se var Lustig stod på hörnorna. Om han var på bortre stolpen skulle jag inte slå den dit, förklarar Larsson sin hörnstrategi.

Vid nästa mål slog han hörnan från höger. AIK:s Nicolas Stefanelli råkade styra in 2–2 förbi sin egen målvakt Kristoffer Nordfeldt. När Johan Larsson får reda på att det var självmål och inte Per Frick, som först tilldelades målet, säger Elfsborgveteranen med en spelat allvarlig min:

Det var så? Då tar vi bort den assisten också! Man får fan ingenting i den här ligan så länge jag har varit med.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.