A-
A+

Åkesson drar tillbaka medverkan på Järvaveckan

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Arkivbild.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Arkivbild.
PolitikTT

Annons

Annons

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson drar tillbaka sin medverkan som talare under Järvaveckan i juni, meddelar arrangören.

Jag beklagar att Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna väljer att inte delta på Järvaveckan, men vi har förståelse för att varje parti fattar sina egna beslut, säger Ahmed Abdirahman, vd och grundare av Stiftelsen The Global Village.

Åkesson har tidigare hotat att ställa in sin medverkan under Järvaveckan om programledaren och komikern Kakan Hermansson, som även var programledare förra året, närvarar. Arrangören vill dock inte kommentera orsaken till SD-ledarens besked.

Järvaveckan startade 2016 som ett alternativ till politikerveckan i Almedalen på Gotland och i syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter och företagsledare.

De övriga partiledarna har samtliga tackat ja till att tala. Först ut är Liberalernas nye partiledare Johan Pehrsson med start den 1 juni och programmet avslutas med statsminister Magdalena Andersson (S) den 4 juni.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.