A-
A+

Åklagaren: Hoppas hitta Vetlandakvinnan vid liv

En stor sökinsats har pågått i Vetlanda sedan en kvinna i 20-årsåldern försvann. Arkivbild.
En stor sökinsats har pågått i Vetlanda sedan en kvinna i 20-årsåldern försvann. Arkivbild.
BrottTT

Två veckor har gått utan att den försvunna kvinnan i Vetlanda har hittats.

Nu begärs de två kvinnor som är misstänkta för människorov omhäktade.

Förhoppningen är att hitta henne vid liv, säger kammaråklagare Adam Rullman.

Annons

Annons

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, försvann i samband med en utekväll i Vetlanda natten mellan den 15 och den 16 oktober. En stor sökinsats har pågått sedan dess, utan resultat.

Två kvinnor i samma ålder sitter häktade misstänkta för människorov. På tisdagen ansökte kammaråklagare Adam Rullman om att häktningstiden skulle förlängas ytterligare. Misstankarna gäller fortfarande på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Utredningen är inte klar och de utredningsåtgärder som har vidtagits har inte påverkat misstankegraden i någon annan riktning än att jag tycker att de ska fortsätta vara häktade, säger Adam Rullman.
I utredningen så har vi ett antal hypoteser om vad som kan ha hänt som vi jobbar efter att antingen bekräfta eller förkasta.

Bekanta med offret

Adam Rullman är förtegen kring vad som kan ha hänt och hänvisar till att det ännu är tidigt i utredningen. Han vill inte heller kommentera om det finns några andra misstänkta utöver de två frihetsberövade kvinnorna, som enligt åklagaren förnekar brott.

De tre kvinnorna var bekanta med varandra.

De är inte släkt eller familj, men de känner varandra.

Adam Rullman säger att förhoppningen är att hitta den försvunna kvinnan vid liv, men vill inte uttala sig om hur stora chanserna är när hon nu varit borta i två veckor.

Det finns anhöriga i andra änden av den här brottsutredningen så jag vill verkligen inte spekulera om den frågan, säger han.

Annons

Annons

Sökinsats fortsätter

Sedan kvinnan försvann har det genomförts stora sökinsatser där såväl polis som räddningstjänst och Missing people deltagit. På tisdagen söks en damm utanför Vetlanda igenom med metalldetektorer av Försvarsmakten, rapporterar Vetlanda-Posten. Detta efter att vattnet i dammen tömts.

Det är två delar i detta: Dels har polisen inledningsvis hanterat det som en försvunnen person och relativt förutsättningslöst sökt i Vetlanda med hjälp av Missing people. Dels framkommer det i brottsutredningen olika platser som är mer eller mindre intressanta och där det görs olika utredningsåtgärder, säger Adam Rullman.
Det kan vara att söka efter person, men även efter betydelsefulla spår eller annan bevisning.

Omhäktningsförhandlingar hålls på onsdagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.