Åklagaren om Maguires försvarstal: "Löjligt"

Harry Maguire efter rättegången på ön Syros.
Harry Maguire efter rättegången på ön Syros.
FotbollTT

Harry Maguire fruktade för sitt liv och blev, enligt egen utsago, misshandlad av polisen.

Löjliga påståenden, anser den grekiska åklagaren Ioannis Paradissis.

En rik man kommer till Mykonos och trodde att han kunde bete sig som han ville, säger han enligt AFP.

Annons

Annons

Harry Maguire (höger) är ordinarie mittback tillsammans med svenske landslagsmannen Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United. Arkivbild.
Harry Maguire (höger) är ordinarie mittback tillsammans med svenske landslagsmannen Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United. Arkivbild.

Det var en känslosam Harry Maguire som på torsdagen talade ut i BBC om det uppmärksammade bråket på ön Mykonos som fick honom fälld i grekisk domstol.

Manchester United-spelaren – som dömdes till villkorligt fängelse i 21 månader och tio dagar för grov misshandel, våldsamt motstånd och mutförsök – uppgav att han blivit utsliten från en minibuss av polis innan han blev slagen på benen och fick höra att hans fotbollskarriär var över.

De slog mig massor på benen. Jag tänkte inte på det, jag var i så mycket panik. Jag fruktade för mitt liv, sade Maguire, som har överklagat sin dom till en högre instans i Grekland, och tillade att han trodde att han höll på att bli kidnappad.

"Ingen hedervärd man"

En som har tagit del av den engelska landslagsspelarens uttalanden är den grekiska åklagaren Ioannis Paradissis, som företräder två av de sex poliser som är inblandade i fallet.

Jag har sett och läst vad Maguire sagt. Det är löjligt och adderar ännu fler förolämpningar gentemot den skada han redan orsakat poliskonstaplarna som han attackerade och det grekiska rättssystemet som helhet, säger han till Mail Online enligt AFP.

Enligt Maguire var det civilklädda män som slagit honom och att han därför inte förstod att han blivit stoppad av polis – vilket Paradissis finner osannolikt, eftersom de befann sig vid en polisstation.

Maguire påstår att han var rädd för att bli kidnappad. Ändå reagerar han genom att springa iväg, ringa sin agent och lämna sin fästmö, sina bröder och barndomsvänner. Även om du skulle tro att det här är sant, vilket jag inte gör, så har han inte agerat som en hedervärd man.

Annons

Annons

"Tre poliser skadade"

Om jag var hans fästmö eller någon av de andra i gruppen hade jag blivit väldigt arg på honom för att ha lämnat dem och velat ha en förklaring.

Ioannis Paradissis har tidigare efterlyst en ursäkt från Maguire och påtalat att "ett förlåt" skulle ha underlättat för honom i rättegången. Han tycker fortfarande det är anmärkningsvärt att Maguire inte gett uttryck för någon ånger.

Tre poliser blev skadade och behövde vårdas på sjukhus. En rik man kommer till Mykonos och trodde att han kunde bete sig som han ville. Sedan går han ut på internationell tv för att rättfärdiga sitt agerande och det är inte ett enda förlåt till oss i det han säger.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons