Alex Morgan klar för Tottenham

Amerikanska landslagsstjärnan Alex Morgan har skrivit på för engelska Tottenham. Arkivbild.
Amerikanska landslagsstjärnan Alex Morgan har skrivit på för engelska Tottenham. Arkivbild.
FotbollTT

De amerikanska världsmästarna vallfärdar till Super League.

Näst på tur: anfallsstjärnan Alex Morgan, som lånas in av Tottenham.

Annons

Annons

31-åriga Morgan har de senaste åren ofta nämnts som en av världens bästa fotbollsspelare. Formen är dock oklar. Morgan blev mamma i maj och är i stort behov av matchträning för att inte hamna på efterkälken inför bland annat OS nästa år.

Den nordamerikanska proffsligan NWSL har inte ställts in, men på grund av coronapandemin blir det en komprimerad höstserie. Där ska varje lag bara spela fyra matcher, vilket tvingat flera spelare att flytta till europeiska klubbar.

Därför gör hon som många andra NWSL-stjärnor och flyttar till England under hösten. Morgan, som tillhör Orlando Pride, lånas ut till Tottenham fram till årsskiftet. Två andra Orlandospelare, kanadensiskan Shelina Zadorsky och australiskan Alanna Kennedy, har gjort samma resa sedan tidigare.

Morgan blir den femte spelaren från USA:s världsmästarlag från 2019 som nu under hösten skrivit på låneavtal med en Super League-klubb. Sam Mewis och Rose Lavelle har gått till Manchester City medan Tobin Heath och Christen Press kritat på för Manchester United.

Alex Morgan har svarat för 107 mål på 169 landskamper för USA. Hon gjorde sex av dem när USA tog VM-guld 2019.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons