A-
A+

Alex Norén bra med i Texas

Alex Norén slår ut på fredagens sista hål i McKinney, Texas.
Alex Norén slår ut på fredagens sista hål i McKinney, Texas.
GolfTT

Alex Norén radar upp birdies i Texas, och han gör det bättre än nästan alla andra. Efter andra dagens spel ligger han tvåa i PGA-tävlingen utanför Dallas.

En bra dag, säger svensken.

Annons

Annons

Det tog tre hål, sedan rullade Alex Norén i en putt på dryga metern och birdiejakten var i full gång i McKinney, utanför Dallas.

När första nio hålen var avklarade stod Norén på fyra birdies och resten par, och svensken klättrade sakta i resultatlistan. Och den klättringen fortsatte stadigt under fredagens sista nio hål. Där blev det ytterligare fyra birdies och fem par och när svensken tittade upp mot resultattavlan kunde han konstatera att bara en spelare hade gjort det bättre.

Det mesta fungerade riktigt bra, det var en bra dag. Bra mycket mer vind än i går, men nu puttade jag bättre, sade Alex Norén enligt nyhetsbyrån AFP efter rundan.

Han är med totalt -15 två slag bakom den unge amerikanen Sam Burns, som efter dagens bästa rond, 62 slag, tog sig upp i ledningen. Men svensken hade kunnat haft ännu mer tätkänning, en tvåmetersputt på avslutningshålet smet tätt förbi hålet och han fick nöja sig med ett par.

Alex Norén har varit 25:a och 21:a i sina två senaste starter på PGA-touren, men har inte fått till en riktigt bra placering sedan i juli i fjol, när han blev trea i Minnesota. Nu ser 38-åringen ut att ha prickat formen bra inför PGA-mästerskapet på Kiawah Island nästa vecka.

Slutspelat för den här veckan är det däremot för Jonas Blixt, som efter en ojämn runda gick runt på två över par för totalt -4. Han missar därmed gränsen för vidare spel med två slag. Även David Lingmerth (+2) får packa ihop bagen och lämna tävlingen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!