A-
A+

Alex Norén tappade i regnigt Texas

Alex Norén puttar i regnet i McKinney, Texas.
Alex Norén puttar i regnet i McKinney, Texas.
GolfTT

Alex Norén har väntat sedan i somras på en riktig topplacering på PGA-touren. Efter tre rundor i McKinney, Texas, såg fullträffen ut att komma – men då kom i stället raset och svensken föll från tredje till 21:a plats.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter att ha radat upp birdies under de första tre dagarna av PGA-tävlingen utanför Dallas kom en dubbelbogey på söndagens tredje hål. En helt missad chipp och en tvåmetersputt som inte gick i blev symptomatiskt för ronden, där Norén bara fick med sig två birdies.

Till slut gick han runt på 74 slag, två över par, och fick se 18 spelare gå förbi i resultatlistan. Men Norén var inte ensam om att tappa på avslutningsdagen.

Söndagen i McKinney dominerades av kraftigt regn som tilltog allt mer och drabbade de sent startande värst. Det som tidigare hade varit en lättspelad bana med låga scorer blev mer tungspelad, greenträffarna blev färre och omkastningarna på ledartavlan blev många.

Bara två av tätspelarna höll sig kvar i toppen, och allra bäst gick det för sydkoreanen KH Lee. Efter ett regnavbrott kunde han avsluta med två raka birdies och utöka den ledning han hade tagit tidigt under ronden. Till slut kunde 29-årige Lee ta sin första PGA-seger, tre slag före amerikanen Sam Burns.

Bland de som likt Alex Norén tappade på söndagen märktes Jordan Spieth, som annars har visat fint form inför nästa helgs major, PGA-mästerskapet på Kiawah Island i South Carolina. Spieth avslöjade inför tävlingen att han efter US Masters för en dryg månad sedan smittades av covid-19, men sade att han nu var frisk. Spieths 71 slag gjorde att han trillade ner från delad tredjeplats till en slutlig niondeplats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!