A-
A+

Alfa Laval går bättre än väntat

Alfa Laval redovisar delårsrapport. Arkivbild.
Alfa Laval redovisar delårsrapport. Arkivbild.
EkonomiTT

Industrikoncernen Alfa Laval redovisar ett oväntat starkt delårsresultat. Aktien stiger med nästan 3 procent efter rapporten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Alfa Laval redovisar en vinst före skatt på 1 483 miljoner kronor för första kvartalet 2021. Det kan jämföras med vinsten på 1 257 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare.

Det justerade rörelseresultatet på 1 530 miljoner kronor var förvisso lägre än 1 750 miljoner ett år tidigare, men nedgången var inte lika djup som befarat bland analytiker i snitt, enligt marknadsdataföretaget Refinitivs sammanställning.

Omsättningen uppgick till 8 969 miljoner kronor, jämfört med 10 590 miljoner kronor ett år tidigare. Orderingången föll med 14 procent i årstakt till 10 204 miljoner kronor.

"Vi förväntar att efterfrågan i det andra kvartalet blir ungefär samma som i det första kvartalet", skriver bolaget i rapporten.

"Serviceaffären visade klara tecken på att återvända till en mer normal nivå efter ett tufft 2020. Den sekventiella tillväxten var betydlig och stabil inom alla tre divisionerna och alla olika serviceerbjudanden", tillägger vd Tom Erixon i en kommentar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?