A-
A+

Alla offer efter mordförsöken i Lycksele vakna

Mannen attackerade tre personer, varav två barn, och är nu misstänkt för mordförsök.
Mannen attackerade tre personer, varav två barn, och är nu misstänkt för mordförsök.
BrottTT

Alla tre personer som skadades i våldsdådet i Lycksele i mitten av oktober är nu vakna och talbara, rapporterar SVT Västerbotten.

Annons

Annons

Redan i förra veckan kunde det äldre barnen som skadades höras, men nu har alltså även det mindre barnet, samt den äldre kvinnan, vaknat.

Det här är jättepositivt. Den äldre kvinnan ska vi försöka höra under veckan. I övrigt så fortlöper arbetet med bland annat en teknisk analys som ska utföras och förhör med andra vittnen, säger Magnus Forsgren, polisens avdelning för grova brott, till SVT.

Än så länge finns det inget beslut om eller när det minsta barnet kan höras, men enligt Magnus Forsgren är de flyttade till annan vårdavdelning och är talbara.

Det var måndagen den 18 oktober som en man i 50-årsåldern angrep två barn under tio år och en kvinna i 75-årsåldern med ett eller flera tillhyggen. Mannen har en nära relation till alla tre.

Mannen är häktad misstänkt för mordförsök och ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning. Han har medgivit att han har skadat offren.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.