Alm: "Man vill ju alltid vinna"

Rasmus Alm jublar efter sin 1–1-kvittering.
Rasmus Alm jublar efter sin 1–1-kvittering.
FotbollTT

Trots en mardrömsstart kunde Elfsborg ta poäng borta mot serieledaren Malmö FF.

Efter 1–1 är dock Boråslaget fortsatt sju poäng efter skåningarna.

Man vill ju alltid vinna, säger poängräddaren Rasmus Alm.

Annons

Annons

Redan efter 25 sekunder stod det 1–0 till Malmö FF i seriefinalen hemma mot Elfsborg. Dansken Fredrik Holst slog en hård tillbakapassning till målvakten Tim Rönning, som råkade stöta ut bollen till en fristående Anders Christiansen.

En start som dock inte verkade påverka Elfsborgsspelarna rent spelmässigt.

Oavsett hur matchbilden är vet vi hur vi ska spela och jag tycker att vi är lojala till matchplanen och det är därför vi är starka nog att kunna kvittera, säger Rasmus Alm.

Njöt av att näta mot MFF

Under den första halvleken var det Elfsborg som skapade de främsta målchanserna och precis innan pausvilan – i den fjärde tilläggsminuten – kvitterade Alm till 1–1 bakom Marko Johansson.

Fantastisk passning av Sivert (Nilsen), sedan är det bara att försöka få med den och försöka skjuta bredvid målvakten och då går de ofta in, säger Alm.

Med förflutet i Landskrona Bois är det naturligtvis något extra att näta mot just Malmö FF.

Det är klart. Det är alltid gött att göra mål mot Skånelag, säger Alm, som nu har svarat för fem mål i allsvenskan.

I andra halvlek var det Malmö som var närmast segern, men toppmötet slutade 1–1. Tidigare i somras vann Elfsborg på hemmaplan med 1–0.

Man vill ju alltid vinna och det var en match som svängde lite, den kunde ha gått hur som helst. Men vi får väl ändå vara nöjda med en vinst och en oavgjord mot Malmö, säger Alm.

Annons

Annons

Tappade andraplatsen

Han vill inte spekulera i tabelläget.

Jag tänker att det är ett landslagsuppehåll nu och jag ska ta hand om min kropp. Sedan kommer vi tillbaka och tar en match i taget – sedan får vi se var vi slutar, säger Rasmus Alm.

Elfsborg tappade nu andraplatsen och är som trea fortsatt sju poäng efter MFF efter 18 allsvenska omgångar. Häcken är ny tvåa och är sex poäng efter Malmö.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons