A-
A+

Älskar korv med bröd – nära mäktigt NHL-rekord

Phil Kessel har snart spelat 1 000 NHL-matcher i rad. Arkivbild.
Phil Kessel har snart spelat 1 000 NHL-matcher i rad. Arkivbild.
IshockeyTT

Världens bästa ishockeyspelare har kallat honom för en best i gymmet.

Men Phil Kessel förknippas också med korv med bröd.

I natt, mot Toronto, kan Vegas forward göra sin 989:e raka NHL-match och tangera ett svårslaget rekord.

Annons

Annons

Phil Kessel, 35, är tvåfaldig Stanley Cup-vinnare, OS-silvermedaljör och en av de bästa amerikanska spelarna på 2000-talet.

Men historierna är många om Kessel. Bland annat att han gillar mat lite för mycket för att vara idrottsman och att han skulle vara lat och otränad.

Men likväl är han en match ifrån att tangera Keith Yandles rekord på 989 NHL-matcher i rad.

"Korvförsäljarens mest pålitliga kund"

Toronto Suns krönikör Steve Simmons skrev exempelvis en uppmärksammad krönika 2015, när Kessel hade lämnat Toronto för Pittsburgh, som inleddes på följande sätt:

"Korvförsäljaren som parkerar dagligen vid korsningen av Front och John Street har precis förlorat sin mest pålitliga kund. Nästan varje eftermiddag klockan 14.30, ofta klädd i en mössa, vandrade Phil Kessel från sin bostadsrätt i kvarteret för att äta sitt dagliga mellanmål. Och nu är han borta", skrev Simmons.

Just korv med bröd har sedan dess närmast förföljt Kessel. När han hade vunnit Stanley Cup med Pittsburgh och hade sin traditionsenliga dag med Stanley Cup-bucklan 2017 publicerade han därför en bild när han åt korv med bröd direkt från pokalen:

"Korv med med bröd smakar bättre från bucklan", skrev han på Instagram.

Men oavsett vad han nu har för matvanor råder det ingen tvekan om att Phil Kessel håller sig i speldugligt skick.

Connor McDavid, av många sedd som världens bästa hockeyspelare, sade i en intervju med Sportsnet för tre år sedan följande om Kessel:

Han är en best i gymmet. Det har snackats en del skit om honom, men han jobbar hårt. Han är en “absolute freak”, han kan stå under skivstången och ha uppemot 160 kilo på, och göra benböj och ändå föra ett samtal med en. Det är ingen match för honom, sade han.

Annons

Annons

Nära 1 000 matcher

Ett bevis på att Kessel inte alls är dåligt tränad är att han nu närmar sig 1 000 NHL-matcher i rad.

Natten till tisdag möter Vegas Kessels tidigare lag Toronto och han kan då tangera Keith Yandles så kallade "ironmanrekord" på 989 matcher. Mot San Jose ett dygn senare kan han vara ensam etta.

Att det betyder mycket för honom att slå rekordet märktes tydligt förra säsongen i en match med Kessels dåvarande lag Arizona. Borta mot Detroit spelade han ett byte för att sedan lämna arenan och ta ett privatchartrat plan tillbaka till Phoenix. Anledningen? För att vara med vid sitt första barns födsel.

Arizonas tränare André Tourigny berättade att Kessel till och med var beredd att spela hela matchen innan han åkte hem men att tränaren insisterade.

Det är mycket viktigare än en hockeymatch, sade Tourigny enligt Sportsnet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.