A-
A+

Amber Heard bryter tystnaden efter domen

Amber heard har gjort en interjvu med NBC News 'Today'. Arkivbild.
Amber heard har gjort en interjvu med NBC News "Today". Arkivbild.
NöjeTT

Amber Heard säger att hon inte klandrar juryn för att ha valt ex-maken Johnny Depps sida.

Jag förstår dem. Han är älskad och folk tror verkligen att de känner honom. Han är en fantastisk skådespelare, säger hon till NBC:s "Today".

Annons

Annons

Det är den första intervjun Amber Heard gör efter att ha blivit fälld för förtal av ex-maken Johnny Depp, även om han också dömdes för att ha förtalat henne i ett fall där hans advokat kallat hennes anklagelse "en bluff".

"Bryr mig inte"

Intervjun med NBC News kommer att sändas i sin helhet på fredag, men redan nu har tv-kanalen lagt ut längre avsnitt av intervjun på nätet.

Amber Heard säger att hon inte bryr sig om vad folk har för åsikter om henne efter att ha följt rättegången.

Jag bryr mig inte om vilka slutsatser man drar om vad som hände bakom stängda dörrar, i mitt eget hem, i mitt äktenskap. Jag tänker att gemene man inte vet något om den saken, så jag tar det inte personligt, säger hon.

Rättegången, som varade i över en månad, handlade om att Johnny Depp, 58, stämt sin 23 år yngre tidigare hustru för förtal efter en krönika hon skrev i Washington Post 2018.

I den beskrev hon sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation". Heard nämnde inte Depps namn i krönikan. Men enligt Depps advokater var hans karriär över i och med publiceringen.

Annons

Annons

I sociala medier

Amber Heard säger till NBC att Johnny Depps inflytande och hans teams val av vittnen gjorde att juryn inte hade något annat val än att döma till hans fördel.

Hur kunde de inte ha kommit till den slutsatsen? De satt i rätten och hörde i tre veckor oavbrutna vittnesmål från betalda före detta anställda och andra märkliga personer. Hur skulle de kunna tänka att jag är en trovärdig människa, när de fått höra att de inte ska tro på ett enda ord jag säger?

Parallellt med den livesända förtalsrättegången bildades något av en folkdomstol i sociala medier med tydligt parti för Depp. En video på Tiktok med namnet "Justice for Johnny Depp" fick till exempel över 23 miljoner visningar. Det kommenterar Amber Heard så här:

Även man tycker att jag har gjort mig förtjänt av allt hat, även om man tror att jag ljuger, så kan man inte se mig i ögonen och säga att jag har fått en rimlig behandling i sociala medier. Ingen borde kunna tala om för mig att det har varit rättvist.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.