-
+

American Airlines: 13 000 kan få gå

American Airlines kan tvingas banta sin personal med 13 000 personer. Arkivbild.
American Airlines kan tvingas banta sin personal med 13 000 personer. Arkivbild.
EkonomiTT-AFP

Det amerikanska flygbolaget American Airlines (AA) har informerat sina anställda att 13 000 av dem kan förlora sina jobb.

Annons

Annons

Anledningen är det minskade resandet under pandemin. Bolaget väntar sig ingen dramatisk förbättring under årets första kvartal och räknar med att flyga med nästan halv kapacitet då.

Bland annat pekar AA på den långsamma starten för vaccinering i USA. I ett öppet brev skriver de två högsta cheferna, Doug Parker och Robert Isom, att flygbolaget inte längre räknar med att kunna gå för full maskin under sommaren.

"Vaccin distribueras inte så fort som någon av oss trodde skulle ske och de nya restriktionerna på internationellt resande som kräver att kunderna kan visa upp ett negativt covid-19-test har dämpat efterfrågan", skriver de och lovar försöka se till att så få som möjligt blir av med jobben.

Företaget permitterade 19 000 anställda i oktober, men lät dem komma tillbaka i december sedan USA:s regering delat ut 15 miljarder dollar i stöd till flygindustrin.

Industrin hoppas på ett nytt riktat stöd på samma nivå

Förra veckan kom United Airlines med ett liknande besked där de varnade för att 14 000 anställda kan få lämna det flygbolaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss