Amerikansk kändiselit reagerar på valrysare

Komikern Jimmy Kimmel är en av kändisarna som kommenterar presidentvalet på sociala medier. Akrivbild.
Komikern Jimmy Kimmel är en av kändisarna som kommenterar presidentvalet på sociala medier. Akrivbild.
FilmTT

Det historiskt jämna presidentvalet engagerar inte bara de amerikanska väljarna, utan även landets kändiselit – som nu tävlar om att kommentera nagelbitaren på sociala medier.

Det känns som att vi alla har fastnat i en hiss tillsammans, skriver komikern Billy Eichner på Twitter.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Det amerikanska presidentvalet har förvandlats till en nagelbitare inför öppen ridå, där landets invånare alltmer nervöst frågar sig vem som kommer att bli USA:s näste president.

Och från landets underhållningsindustri, där kändisarna under valkampanjen varit tydligare än någonsin med att offentligt deklarera sina väljarsympatier, tävlar nu skådespelare, regissörer och programledare om att på sociala medier komma med de fyndigaste kommentarerna kring det pågående dramat.

Programledare kommenterar

Talkshow-värden och komikern Conan O'Brien, som under sin långa karriär hållit sig borta från politiska ämnen och först nyligen avslöjade att han stödjer Biden, kommenterar i en tweet Donald Trumps ovilja att lämna ifrån sig presidentämbetet.

"Så NU vill Trump sitta i karantän i Vita huset", skriver han på Twitter.

Även komikern och talkshow-värden Jimmy Kimmel, som är en hårdför Biden-supporter – och redan 2017 hånade Donald Trump under sitt invigningstal på Oscarsgalan – kommenterar det alltmer absurda politiska läget i en tweet.

"Det här känns som att vara vaken under sin egen operation", twittrar han.

Komikern Billy Eichner, också han en inbiten Biden-supporter, kommenterar den osäkerhetskänsla som råder bland de amerikanska väljarna under den pågående valrysaren på Twitter.

"Det känns som att vi alla har fastnat i en hiss tillsammans", twittrar han.

Annons

Annons

"Något skumt är på gång"

Men det finns även Trump-supportrar bland Hollywood-kändisarna, däribland skådespelaren Kirstie Alley – som i en tweet ger sig in i debatten kring valets rösträkning.

"Jag tror på rättvisa val, men det verkar som att något skumt är på gång. Vi måste ta reda på hur det ligger till. Och det handlar inte om några konspirationsteorier – bara om att vara omsorgsfull."

Alley avslutar sin tweet med en uppmaning – skriven i versaler – till sina följare att "börja gräva".

Även skådespelaren James Woods är en hårdnackad Trump-supporter – vilket han uttrycker i en kärnfull tweet.

"Donald Trump har misshandlats, förolämpats, förnedrats, förts bakom ljuset och underminerats sedan han svor presidenteden. Han försvarar det här landet och alla amerikaner – och han har försvarat oss som ett lejon mot en flock schakaler de senaste åren. Gud välsigne Trump", skriver han på Twitter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons