Amerikansk skräll i stjärnornas frånvaro

Rosie Brennan tog en skrällseger i Davos. Arkivbild.
Rosie Brennan tog en skrällseger i Davos. Arkivbild.
LängdskidorTT

I Sverige, Norge och Finlands frånvaro blev det amerikansk och italiensk seger i längdskidornas världscupsprintar i Davos, Schweiz.

Annons

Annons

Annons

Annons

På damsidan fick amerikanskan Rosie Brennan göra debut på prispallen, högst upp dessutom. Brennan lyckades med sin åkstyrka ta förstaplatsen efter att ha tagit sig vidare som lucky loser från semifinalheaten.

Det är galet. Jag har aldrig sett mig som en sprinter, jag har inte ens kunnat drömma om det här. Det är otroligt, säger Brennan till SVT efter finalen.

Tvåa blev slovenskan Anamarija Lampic, 28 hundradelar efter Brennan, och trea blev ryskan Natalja Neprjajeva, 49 hundradelar efter.

På herrsidan dök hemmaåkaren Valerio Grond upp från ingenstans och tog sig till final i sin världscupdebut. 20-åringen fick det dock tufft i finalen och slutade sist. Federico Pellegrino, Italien, vann före Alexander Bolsjunov, Ryssland, och Andrew Young, Storbritannien.

Sverige, Norge och Finland har sedan tidigare meddelat att man inte kommer att köra några världscuptävlingar förrän nästa år vilket gav ett mycket annorlunda startfält på både herr- och damsidan i världscuptävlingarna i Davos. Norge har meddelat att de heller inte kommer att köra Tour de Ski i januari, det kommer däremot både Sverige och Finland att göra.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons