A-
A+

AMF-avkastningen lyfte i börsyran

AMF, med vd Johan Sidenmark, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
AMF, med vd Johan Sidenmark, redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
EkonomiTT

Börsyran och stigande fastighetspriser lyfte pensionsbolaget AMF:s avkastning under första kvartalet. Men den positiva utvecklingen bromsas samtidigt av högre räntor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Pensionsbolaget AMF, samägt av LO och Svenskt Näringsliv, redovisar en totalavkastning på 4,3 procent för årets första kvartal.

Det kan jämföras med den negativa totalavkastningen på minus 6,4 procent under motsvarande kvartal i fjol.

"Vår totalavkastning gynnas under årets inledning av mycket starka börser, som drivs på av statliga stimulansåtgärder och förväntningar om en kraftig ekonomisk återhämtning när världen öppnas upp. Även våra fastigheter och våra alternativa tillgångar ger ett positivt bidrag till portföljen under kvartalet", skriver Tomas Flodén, kapitalförvaltningschef på AMF i en kommentar.

"Samtidigt hålls avkastningen tillbaka av de räntebärande tillgångarna, där avkastningen mattas av som en följd av stigande räntor", tillägger han.

AMF siktar på att ombildas till ett tjänstepensionsföretag och har under kvartalet lämnat in en ansökan om detta till Finansinspektionen.

Vd Johan Sidenmark skriver i en kommentar att han tror att det kommer att bidra till att säkerställa goda förutsättningar för att agera och investera långsiktigt över tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr