A-
A+

Amiri och Kyle: "Nu är vi oskiljaktiga"

Parisa Amiri och Sissela Kyle är årets värdar för Kristallengalan. 'Vi kommer att försöka hålla en ganska trendspanande stil galan igenom, det ska kännas att vi gör det för tittarna mer än för dem som är i rummet', säger Amiri. Pressbild.
Parisa Amiri och Sissela Kyle är årets värdar för Kristallengalan. "Vi kommer att försöka hålla en ganska trendspanande stil galan igenom, det ska kännas att vi gör det för tittarna mer än för dem som är i rummet", säger Amiri. Pressbild.
tvTT

Parisa Amiri och Sissela Kyle är peppade på att agera värdar för Kristallen-galan. Nytt för i år är att "Björnstad" och "Snabba cash" från amerikanska strömningstjänster som HBO och Netflix inkluderats. Vad betyder det för galan?

Annons

Annons

Det betyder ännu mer bredd skulle jag säga. Från att ha varit ganska smal och nischad är det allt fler som har fler kanaler och strömningstjänster, säger Sissela Kyle.

Hon får medhåll av Parisa Amiri som menar att fler plattformar medför större mångfald i vad som berättas och vilka röster som förs fram.

Det är absolut väldigt många veteraner men också en hel del nya talanger, säger Parisa Amiri. Hon tar exempelvis upp Amy Deasismonts "Thunder in my heart" på Viaplay och Evin Ahmad i "Snabba cash" på Netflix.

Pandemi-tv har blivit "bras-tv"

Sissela Kyle framhåller att pandemin har resulterat i ett rekordår som har fått oss att gå tillbaka till den folkliga knutpunkt som tv-tittande kan innebära.

Det är som när jag var ung och tv var "bras-tv", det har ju verkligen blivit så nu. Inte minst såklart med alla nyhetssändningar som vi har följt. De finns en större gemenskap än det funnits på många år.

Parisa Amiri pekar också på en annan trend.

Det går inte att förneka att tablån har varit ockuperad av dejtingprogram. Hur kan det finnas så många konstellationer av singlar och parförhållanden? Det kommer vi att beröra på galan så klart.

Annons

Annons

"Det är folkets pris"

TT: Är Kristallen verkligen ett viktigt pris utanför branschen?

Tv-mediet är vårt absolut mest folkliga och engagerande medium, man följer människor i deras liv och deras vardag. Till skillnad från många andra kulturpris är det här faktiskt produktioner som folk har sett, har en relation till och har känslor för. Det här är verkligen folkets pris, säger Parisa Amiri.

Hon är glad över att få förena rollen som tv-kritiker och programledare och hyllar Kyles skarpa humor och observationer. Kyle har lika många lovord om Amiris smarthet och snabbhet.

TT: Hade ni träffats tidigare?

Nej men nu är vi oskiljaktiga och ska göra allt tillsammans, säger Sissela Kyle.

TT: Har ni gjort någon form av "team building"-övning?

Vet du vad som är en teambuilding-övning? Att se, gå igenom och tillsammans bearbeta 21 kategorier efter ett tv-år. Alla skandaler, debatter och stora händelser under två månaders tid. Men absolut, vi har väl tagit en drink eller två, säger Parisa Amiri.
Ja, och vi kommer att ta en drink eller två igen, säger Sissela Kyle.

Årets Kristallen äger rum den 27 augusti. Galan direktsänds i SVT.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!