A-
A+

Amy Winehouses liv blir film

Filmen 'Back to black' ska handla om Amy Winehouses liv från starten som jazzsångerska i London till Grammy-vinsterna och det hårda livet med droger och alkohol. Arkivbild.
Filmen "Back to black" ska handla om Amy Winehouses liv från starten som jazzsångerska i London till Grammy-vinsterna och det hårda livet med droger och alkohol. Arkivbild.
FilmTT

Annons

Annons

Arbetet med filmbiografin, som har arbetsnamnet ”Back to black”, går framåt och nu är det klart att manus skrivs av Matt Greenhalgh och att det blir Sam Taylor-Johnson, känd för sitt arbete med bland annat ”Fifty shades of grey”, som ska regissera den, skriver Deadline.

Filmen om sångerskans liv görs med stöd av hennes familj och ska handla om hennes liv och musik från starten som jazzsångerska i London till Grammy-vinsterna och det hårda livet med droger och alkohol som till slut tog hennes liv.

Tidigare har dokumentären ”Amy” av regissören Asif Kapadia släppts. Den kritiserades av den brittiska sångerskans pappa, som kallade den för "obalanserad" och anklagade regissören för att ägna sig åt smutskastning, men fick en Oscar för bästa dokumentär.

Amy Winehouse dog av alkoholförgiftning i juli 2011 vid 27 års ålder.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.