A-
A+

Ana de Armas-fans får stämma filmbolag

Ana de Armas scener i filmen 'Yesterday' klipptes bort i slutredigeringen, vilket inte uppskattades av hennes fans. Arkivbild.
Ana de Armas scener i filmen "Yesterday" klipptes bort i slutredigeringen, vilket inte uppskattades av hennes fans. Arkivbild.
FilmTT-AFP

Annons

Annons

Två filmintresserade privatpersoner hade lämnat in en gemensam stämningsansökan mot filmbolaget Universal, eftersom skådespelaren Ana de Armas klippts bort ur filmen "Yesterday".

Fansen ska ha betalat närmare fyra dollar var, motsvarande ungefär 40 kronor, för att strömma filmen via Amazon Prime. De hade sett sin favoritskådespelare Ana de Armas i trailern, men hon saknas helt i filmen – då hennes scener klipptes bort i slutredigeringen.

Universal ansåg att stämningen skulle ogillas, med argumentet att trailern skyddas av yttrandefriheten under den amerikanska konstitutionen. Det argumentet avvisas nu av en domare som skriver i ett beslut att trailern är en kommersiell produkt och lyder under lagarna för marknadsföring.

Parternas jurister ska ses i april för fortsatta överläggningar.

Filmen handlar om Jack Malik, spelad av Himesh Patel, som efter en övernaturlig händelse är den enda i världen som minns The Beatles musik.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.