A-
A+

Andersson: "Angrepp på hela samhället"

Magdalena Andersson pratar med journalister i samband med ett besök i Linköping på fredagen.
Magdalena Andersson pratar med journalister i samband med ett besök i Linköping på fredagen.
BrottTT

En kvinna och ett barn skottskadades i stadsdelen Årby i Eskilstuna på fredagskvällen. Flera partiledare uttrycker sin bestörtning över dådet.

Annons

Annons

"Ett fruktansvärt brott har skett i Eskilstuna ikväll. En kvinna och ett barn har blivit skjutna vid en lekplats. Det brutala och hänsynslösa våldet som plågar vårt samhälle måste få ett slut. Mina tankar går till de drabbade och deras anhöriga", skriver statsminister Magdalena Andersson (S) i en kommentar till TT.

"Att skjuta barn är aldrig ett enskilt fall utan ett angrepp på hela vårt samhälle. Och när samhället angrips ska samhället också försvara sig, med alla medel som vår rättsstat har till sitt förfogande", fortsätter statsministern.

Kritisk mot regeringen

KD-ledaren Ebba Busch riktar kritik mot regeringen.

"En kvinna och ett litet barn. På en lekplats en fredag kväll. Mer behöver inte sägas. Den här regeringen har inte gjort tillräckligt och är ytterst ansvariga för att stävja våldet. Vi måste återerövra tryggheten. Sverige behöver en ny start", skriver Busch på Twitter.

M-ledaren Ulf Kristersson skriver på Facebook:

"En kvinna och ett barn är skjutna på en lekplats. Alldeles oavsett vad som ligger bakom detta, så är det något alldeles oerhört. Så fruktansvärt att det är svårt att finna ord. Mina tankar går till kvinnan och det lilla barnet."

Annons

Annons

Ordnar valmöte i Eskilstuna

Jimmie Åkesson (SD) kallar dådet "så groteskt, så mörkt, så fasansfullt, att det saknas rättvisande ord".

"Måtte de skadade få den bästa vård som kan erbjudas och måtte detta sluta i något annat än svart tragedi", skriver han på Twitter och meddelar också att han styr om i schemat och ska lägga in ett extra valmöte i Eskilstuna nästa vecka.

Johan Pehrson (L) skriver i en tweet att hatet och våldet inte får vinna.

"Tragiska rekord i skjutningar i Sverige 2022. Detta minskar frihet och sliter isär Sverige. Liv släcks och drömmar krossas", skriver L-ledaren.

MP:s språkrör Märta Stenevi twittrar:

"Ett fruktansvärt dåd i Eskilstuna, en skjutning vid en lekplats. Mina tankar går till kvinnan, barnet och deras anhöriga. Våldet måste få ett slut."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.