Andersson: "Jag hade velat ha med Granen"

Andreas Granqvist. Arkivbild.
Andreas Granqvist. Arkivbild.
FotbollTT

Lagkaptenen saknas när stornationerna Frankrike och Portugal kommer på besök.

Andreas Granqvist, 35, missar de viktiga Nations League-matcherna i september.

Det är synd, jag hade velat ha med "Granen", säger förbundskapten Janne Andersson till TT.

Annons

Annons

Förbundskapten Janne Andersson presenterar truppen till Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal i september.
Förbundskapten Janne Andersson presenterar truppen till Nations League-matcherna mot Frankrike och Portugal i september.

Helsingborgsförsvararen Andreas Granqvist har bara spelat en match i allsvenskan den här säsongen och det var ingen skräll att han missar Nations League-matcherna i september – landslagets återkomst efter coronauppehållet.

Granqvist har en lång skadeperiod bakom sig och är förhoppningsvis på gång ganska snart, säger Andersson.

Granqvist är inte ensam om att saknas som alternativ bredvid Victor Nilsson Lindelöf i backlinjen när världsmästaren Frankrike och Europamästaren Portugal kommer till Friends arena.

Guidetti petas

Även Marcus Danielson, 31, missar matcherna, på grund av klubblaget Dalian Professional.

Han är som bekant i Kina numera. Där är det så att skulle han åka hit är det två veckors karantän när han kommer tillbaka. Klubben får säga nej och de ville inte släppa honom, även om han är sugen, säger Andersson.

Krasnodar-mittfältaren Viktor Claesson, 28, saknas trots att han nyligen gjorde comeback efter en korsbandsskada. Alavés-anfallaren John Guidetti, 28, petas.

Vi väljer att gå med fyra forwards den här gången. Jag pratade med John så sent som i går och det är inga konstigheter. Han känner sig i bra form och var på bra humör. Han får kämpa på så får vi se om han är med nästa gång, säger Andersson.

Däremot är Martin Olsson, 32, tillbaka. I Andreas Granqvists frånvaro har Martin Olsson – med 48 landskamper på meritlistan – vikarierat som mittback i Helsingborg.

Martin har hållit en väldigt hög nivå. Han är ett alternativ på tre positioner hos oss, en backup, säger Andersson.

Annons

Annons

Ingen publik

Matcherna spelas inför tomma läktare på Friends arena. Samlingen är den första med de bästa spelarna på plats sedan EM-kvalavslutningen mot Rumänien och Färöarna i november förra året. Sommarens EM-slutspel sköts sedan upp på grund av pandemin och flera landskamper har ställts in.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons