A-
A+

Andersson: "Jag kommer att ha tålamod"

Förbundskapten Janne Andersson.
Förbundskapten Janne Andersson.
FotbollLjubljana, TT:s utsände

Flera nya spelare och ett delvis nytt sätt att spela.

Det väntar när förbundskaptenen Janne Andersson lanserar sin nya version av landslaget i kväll.

Fågel eller fisk mot Slovenien i Nations League i Ljubljana?

Jag kommer att ha tålamod i den här processen. Vi gör det här för att vi tror på det här och hoppas att det ska bli bra, säger förbundskaptenen.

Annons

Annons

Ut med det gamla och in med det nya? Nja, inte riktigt. Klart är att generationsväxlingen är i full gång, men flera etablerade spelare var påtänkta när Janne Andersson sår ett delvis nytt spelsystemet i hopp om riklig skörd framöver.

Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson, Albin Ekdal, Filip Helander och Zlatan Ibrahimovic saknas på grund av skador och operationer.

Helt nya i sammanhanget är Gabriel Gudmundsson, Hjalmar Ekdal och Edvin Kurtulus och ett flertal spelare har spelat färre än tio landskamper.

Brukar ta chansen

Vi gör något som är lite nytt och med en del nya spelare. Lite fler än jag tänkt från början, kanske. Men det öppnar möjligheter. Min erfarenhet som tränare är att spelare som får chansen brukar ta den, säger Janne Andersson och fortsätter:
Jag tycker det här är spännande, ska bli roligt och det ska bli intressant att se vilka som kliver fram. Kan vi utvecklas som lag under de här fyra matcherna och några spelare kliver fram så är jag jätteglad.

Kvällens landskamp spelas på Stozice-stadion i Ljubljana med avspark 20.45.

TV/radio: TV6 och Viaplay/P4 radiosporten.

Det gäller: Gruppseger ger uppflyttning till A-divisionen i nästa upplaga av turneringen och säkrar bättre rankning i EM-kvallottningen i oktober. Dessutom kan en gruppseger innebära en andra chans att nå playoff till EM.

Annons

Annons

Elanga sjuk

På gång: Landslaget vill utveckla sitt spel och de kommande matcherna i Nations League öppnar för förbundskaptenen Janne Andersson att experimentera, både med spelare och spelidé. Det troliga är att han väljer en ensam anfallare och ger de offensiva kantspelarna en mer offensiv utgångsposition.

Sena återbud: Jesper Karlsson, skadekänning, och Anthony Elanga, sjuk, stannade i Stockholm. Kerim Mrabti har lämnat truppen sedan han fick en smäll under tisdagens träning.

Inkallad: Branimir Hrgota ersätter Mrabti.

Nya i gänget: Edvin Kurtulus, som valde bort Kosovo för Sverige, Gabriel Gudmundsson och Hjalmar Ekdal. Samtliga väntar på att få landslagsdebutera.

Lagkapten: Emil Forsberg vikarierar för Victor Nilsson Lindelöf.

Motståndet: Slovenien slutade fyra i den VM-kvalgrupp som vanns av Kroatien före Ryssland. Den stora stjärnan är målvakten Jan Oblak, Atlético Madrid.

Övrig match i gruppen: Serbien–Norge i Belgrad (20.45).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.