A-
A+

Andersson om Olsen: "Jag är förvånad"

Förbundskapten Janne Andersson förvånas över Robin Olsens situation. Arkivbild.
Förbundskapten Janne Andersson förvånas över Robin Olsens situation. Arkivbild.
FotbollTT

Robin Olsen har blivit fjärdeval i Serie A-klubben Roma.

Med drygt ett dygn kvar tills transferfönstret slår igen har målvakten ännu inte gjort klart med ny klubb.

Jag är förvånad att det inte är klubbar som nappar och vill ha honom som förstekeeper, säger förbundskapten Janne Andersson.

Annons

Annons

De flesta internationella ligor har precis startat, vilket innebär att det finns en del frågor kring spelarnas form inför inför VM-kvalet.

Sverige möter Spanien hemma på torsdag och Grekland på bortaplan den 8 september.

Tittar man efter EM så berättar spelarna att de fick en rejäl ledighet. Vilket är klokt så klart, och det innebär att de har återhämtat sig och tränat lite grann. Men det medför att oklarheten kring formen är lite större än vanligt, säger Janne Andersson.

Något som är normalt för årstiden.

Septembersamlingen är oviss varje gång. Det är sjätte gången för mig och det har varit lika ovisst varje gång var spelarna stått formmässigt.

Det Andersson inte gillar att konstatera den här gången är att lite för många spelare checkar in på hotellet i Stockholm med rätt begränsad speltid bakom sig i sina klubblag.

Det är ganska många spelare som spelat väldigt lite. Sitter vi här om en månad och det är samma sak är det inte bra. Jag vill gärna att det blir lite mer speltid hos vissa spelare.

"Unik förmåga"

En spelare som omgärdas av osäkerhet är Robin Olsen. Han är inte önskvärd av tränaren José Mourinho i Roma och har inte hittat någon ny klubb än. Janne Andersson ställer sig frågande till varför fler klubbar inte är intresserade.

Robin har haft en unik förmåga att vara väldigt bra i vårt landslag under de här fem åren. Jag är förvånad att det inte är klubbar som nappar och vill ha honom som förstekeeper. Han hade klarat sig på allra högsta nivå som jag ser på det, säger han och fortsätter:
Det optimala är om han får en bra klubb att spela i vecka efter vecka, får han inte det så får vi hantera det utifrån den situationen. Jag är trygg med Robin utifrån att han varit fantastisk i landslaget.
Jag litar på Robin. Han kommer att lösa det här oavsett vad som än händer, säger Janne Andersson.

Annons

Annons

"Stora möjligheter"

Sverige skrällde och tog en viktig poäng mot Spanien i EM-premiären i juni. Men efter 0–0-matchen i Sevilla fick Blågult en hel del kritik för bristen på eget spel.

Nu väntar Luis Enriques landslag för fjärde gången sedan juni 2019. I EM-kvalet vann Spanien hemma med 3–0. I returen hade Sverige länge 1–0 men spanjorerna kvitterade sent.

Ska man göra en summering var vi inte riktigt med i den första matchen på Santiago Bernabéu i Madrid. Bortsett från de första 15 i hemmamatchen, där vi hade jobbigt och inte kom åt dem, käkade vi oss in i matchen. Vi hade några lägen att avgöra innan de fick in ett slumpmål som vi släppte in vid en hörna.
Spanien vill ha mycket boll, oavsett om de möter oss eller Italien i en EM-semifinal. Det är jättesvårt att komma åt dem högt upp i banan, men när man vinner boll och kan lösa deras förstapress, finns det möjligheter. Det tycker jag att vi visade i kvalet hösten 2019. Då hade vi dem nästan hela vägen in i mål. Jag har gott hopp om att vi kan störa dem igen. En stor, viktig del är att ha mod när vi vinner bollen.
Annars blir det som ett enda långt anfall emot en och det är inte ofta man orkar hålla emot. Vi gjorde det på ett fantastiskt sätt i Sevilla, försvarsmässigt. Då pratar jag kamp och attityd, säger Janne Andersson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!