A-
A+

Andersson om städfirman: "Måste reflektera"

Statsminister Magdalena Andersson anlitade en städfirma som inte längre hade kollektivavtal. Arkivbild.
Statsminister Magdalena Andersson anlitade en städfirma som inte längre hade kollektivavtal. Arkivbild.
PolitikTT

Statsminister Magdalena Andersson ser anledning till reflektion efter att den städfirma hon anlitat saknade kollektivavtal.

Annons

Annons

När jag anlitade företaget frågade jag om de hade kollektivavtal och då svarade man jakande på det, men jag har haft företaget under många år och nu har de inte kollektivavtal längre, och därmed har jag avslutat att använda tjänster från det företaget, säger hon på en presskonferens under måndagen.

Andersson säger att den uppkomna situationen ger anledning till diskussion kring hur ofta man bör kontrollera de företag man anlitar.

Det är något jag också naturligtvis måste reflektera kring.

Säkerhetsdebatt

Det hela uppdagades i helgen när Expressen kunde avslöja att en kvinna som arbetade som städhjälp åt statsminister Magdalena Andersson hade frihetsberövats av polis utanför bostaden strax före jul. Kvinnan var efterlyst efter ett avvisningsbeslut.

Att en person med avvisningsbeslut kunde vistas i statsministerns bostad startade en säkerhetsdebatt. Säkerhetspolisen (Säpo) kommunicerade att de inte hade till uppgift att kontrollera arbetsgivare för personer som är satta att arbeta i skyddspersoners hem.

Annons

Annons

Hultqvist kritiserar Säpo

På måndagen riktade försvarsminister Peter Hultqvist (S) kritik mot Säkerhetspolisens uttalande i samband med städarskandalen vid statsministerns bostad.

Jag skulle inte ha valt att uttrycka mig på det sättet, säger Peter Hultqvist under rikskonferensen Folk och Försvar.

Försvarsministern kommenterade också den uppkomma situationen och Säpos agerande generellt.

Det finns väl anledning där, precis som på andra områden i samhället, att återkommande se över sin verksamhet och utveckla metoder.

På söndagen meddelade säkerhetspolischef Charlotte von Essen att myndigheten kan komma att behöva ”se över om det finns behov av regeländringar”.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.