A-
A+

Andersson om träningsbråket: "Det är tramsigt"

Landslaget fick nöja sig med en del av planen på träningen inför VM-kvalet mot Spanien.
Landslaget fick nöja sig med en del av planen på träningen inför VM-kvalet mot Spanien.
FotbollSevilla, TT:s utsände

Landslaget fick inte träna på hela planen inför VM-kvalavgörandet mot Spanien i Sevilla.

Det gjorde mig irriterad. Det är tramsigt, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Han säger också att han har startelvan klar för sig – utan att avslöja något om den.

Annons

Annons

Någon förklaring till varför landslaget inte fick träna på hela planen gavs inte av av spanjorerna.

Ett försök att störa Sverige – som måste vinna för att ta förstaplatsen och nå VM direkt?

Kanske.

Jag är vän av att förberedelser ska vara goda. Jag tycker inte om när det inte är fairplay, säger Andersson.
Rör det sig om slitage och planen är dålig har jag den största respekt för att man inte kan träna på hela planen. Men det här var tramsigt.

"Perfekt därute"

Dagen före match ska man kunna förbereda sitt lag på allra bästa sätt. Där ingår att man har en timmas träning på matcharenan. I det här fallet var det näst intill perfekt därute och när man stänger av stora dela av planen blev jag irriterad.

Landslagschefen Stefan Pettersson tog upp det spanska tilltaget med de närvarande delegaterna från Internationella fotbollsförbundet, Fifa.

Sverige kommer dock inte att framföra ett formellt klagomål.

Man kan markera eller som vi sade till Fifa-delegaterna att de borde ha någonting att säga till om. Det är ju bara att gå ut och titta på planen, den är ju helt perfekt.
Delegaterna lovade att Spanien inte skulle få en millimeter än "vad ni fick", under sin träning men vi får väl kolla, säger Stefan Pettersson.

Annons

Annons

Ibrahimovic från start?

Janne Andersson säger att han har laget klart för sig och åtskilliga spekulationer görs både i Sverige och i Spanien om Zlatan Ibrahimovic på nytt spelar från start.

Han ville inte ge några som helst vinkar om den startelva han valt, än mindre om vilket anfallspar han ger förtroendet i årets sista – och viktigaste – landskamp.

Vilka forwards jag än spelar kan såra vilket lag som helst. Det finns en individuell skicklighet hos alla fyra, säger han om Ibrahimovic, Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Robin Quaison.

Men det ska hållas tätt bakåt också. Robin Olsen höll nollan på samma arena för fem månader sedan.

Jag har fina minnen, men det är historia nu. Jag vet att det blir en oerhört svår match. Jag försöker att inte titta tillbaka på andra matcher som har varit. Det är en helt ny match, ingen av oss vet vilka situationer som uppstår.

Matcherna Olsen älskar

Det som är lockande är att det är de här matcherna man vill spela, man vill möta de stora nationerna och de bästa spelarna. Jag älskar de här matcherna. Nu gäller det bara för oss att gå ut och prestera och njuta av det hela.
Det är svårt, men vi har slagit dem tidigare. Vi har haft bra resultat mot stora nationer och det är något vi tar med oss. Vi vet vad som krävs, säger Olsen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.