Andersson sågar gräset på Friends

AIK:s och landslagets Sebastian Larsson i aktion på den dåliga gräsmattan på Friends arena.
AIK:s och landslagets Sebastian Larsson i aktion på den dåliga gräsmattan på Friends arena.
FotbollTT

Janne Andersson sågar gräsmattan på Friends arena – men hyllar planskötarna.

Man ska veta att vaktmästarna inte har ett tacksamt jobb. De gör absolut så gott de kan.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Att få till en stark, jämn och grönskande matta på nationalarenan – tillika AIK:s hemmaplan – har ofta visat sig vara ogörligt sedan Friends arena invigdes för åtta år sedan.

Men landslaget lider mindre än AIK. Förbundskaptenen såg den allsvenska matchen mellan AIK och Varberg i måndags och hur spelet påverkades negativt av underlaget.

Det är inte bra. Jag tycker inte att en allsvensk match ska spelas på ett så dåligt underlag, men förutsättningarna är sådana på Friends. Tyvärr är det på det viset. Vi är väldigt tacksamma över att när vi ska spela är det på en relativt ny matta och då brukar förutsättningarna vara relativt bra.
Man lägger in en ny matta med jämna mellanrum och det kommer en ny till nästa landskamp, säger han.

Andersson tar planskötarna i försvar – och menar att de har ett snudd på omöjligt arbete.

Vi har löpande diskussioner och pratar med vaktmästarna och de gör ett hästjobb utifrån de förutsättningar som finns. Från den dagen man lägger in mattan början den dö.
Det är för dåligt ljus där inne, det är för dålig syresättning och dessutom tror jag att det är fel på pH-värdet i det vatten de vattnar med, säger förbundskaptenen.

Sverige möter Kroatien på Friends arena den 14 november i Nations League. Det är också årets sista landskamp på hemmaplan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons