A-
A+

Andra raka för succé-Sverige i EM

Sverige vann sin andra raka match i EM. Arkivbild.
Sverige vann sin andra raka match i EM. Arkivbild.
VolleybollTT

Sverige följde upp premiärsuccén i volleyboll-EM med en ny seger. Hemmanationen Rumänien besegrades med 3–0 i set.

Jag är riktigt glad för allas skull, säger lagkapten Isabelle Haak.

Annons

Annons

Självförtroendet från premiärmatchen verkade sitta kvar i de svenska spelarna som rivstartade sin andra match i EM, mot hemmanationen Rumänien.

Servemottagningarna som var skakiga i början på premiärmatchen var mycket mer stabila, och Sverige kunde därmed ta kommando över matchen på ett helt annat sätt och tog hem det första setet med 25–21.

Det kändes som att vi öppnade starkt. I mitten av set kom vi lite ur fokus, men det var starkt att vi kunde vända tillbaka det, säger Isabelle Haak.

Sverige drog ifrån

Sverige övertygade mer och mer i matchen och i de följande två seten blev marginalerna bara större (25–17 och 25–16). Det svenska laget visade samma samspelthet som under slutet av Finlands-matchen. Storstjärnan Isabelle Haak hade inte sin bästa dag på planen, att hon skulle varit dålig var det dock inte tal om, hon var fortfarande poängbäst i matchen med 22, 20 färre än i premiärmatchen.

Det gick inte lysande i dag direkt. Det kan bero på många saker, man kan inte alltid ha en bra dag på jobbet, säger hon.
Det var riktigt kul att se alla steppa upp, jag riktigt glad för allas skull!

Annons

Annons

"De var så duktiga"

När Isabelle Haak presterade mindre bra klev lagkamraterna fram och fortsatte sätta press på Rumänien. Bäst var samspelet mellan storasyster Anna Haak och Alexandra Lasic som gång på gång överlistade det rumänska försvaret.

De var så duktiga! Kommunikationen var riktigt bra, båda bara gick för det och det är sånt som visar vägen för laget.

Sveriges seger mot Rumänien innebär att drömmen om åttondelsfinal i allra högsta grad lever, nu gäller det bara att fokusera framåt. Först väntar Turkiet, en på papperet omöjlig match, men också speciell för Isabelle Haak som till vardags spelar i turkiska klubben Vakifbank.

Man vet ju att man kommer in och är underdog. Vi har ingen press alls på oss, de har all press. Sen är det speciellt för att jag ska möta en del lagkamrater och min coach.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!