A-
A+

Andra raka för succélaget i EM

Sverige vann sin andra raka match i EM. Arkivbild.
Sverige vann sin andra raka match i EM. Arkivbild.
VolleybollTT

Sverige följde upp premiärsuccén i volleyboll-EM med en ny seger. Hemmanationen Rumänien besegrades med 3–0 i set.

Annons

Annons

Självförtroendet från premiärmatchen verkade sitta kvar i de svenska spelarna som rivstartade sin andra match i EM, mot hemmanationen Rumänien.

Servmottagningarna som var skakiga i början på premiärmatchen var mycket mer stabila, och Sverige kunde därmed ta kommando över matchen på ett helt annat sätt och tog hem det första setet med 25–21.

Det andra setet var jämnare, men fortfarande med Sverige i förarsätet. Rumänien hade fortsatt problem med att få till servarna och svenskorna var på tårna. Rumänskornas huvuden hängde allt mer och publikens jubel vid poäng blev allt mer sällsynt. Sverige tog hem setet med klara 25–17 och behövde bara ta hem ett set till för att ta hem matchen.

Det tredje setet blev en jämn historia, till en början. Sedan lade Sverige i en ny växel och siffrorna kunde rinna iväg till 25–16. Drömmen om en åttondelsfinal är i allra högsta grad vid liv.

Jag vet inte själv vad som hände. Vi fick övertaget, sen var det trevande i början av tredje set annars tycker jag att vi äger matchen, säger Isabelle Haak till SVT efter matchen.

Rättelse: Sverige närmar sig åttondelsfinal och inget annat.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!