Andra raka segern för Milligan’s School

Milligan's School segrade på Bergsåkers travbana. Arkivbild.
Milligan's School segrade på Bergsåkers travbana. Arkivbild.
TravTT

För andra året i följd tog Milligan’s School hem Sundsvall Open Trot.

Ulf Eriksson var segerregissör i miljonloppet på Bergsåker i Sundsvall efter att lyckats med något hästen aldrig tidigare lyckats med – att ta ledningen från spår ett bakom startbilsvingen.

Jag är överlycklig och vad lätt det såg ut, jublade hästens skötare Catarina Lundström.

Annons

Annons

Stefan ”Tarzan” Melander är tränare till Milligan’s School och hans sambo Catarina Lundström hästens ständiga följeslagare.

Tidigare under sommaren vann Milligan’s School Årjängs Stora Sprinterlopp och i fjol vann han likaså två storlopp på svensk mark, men ändå tillhör han sällan den yttersta favoritskaran som nämns på förhand.

"Blivit hingstigare"

Sjuåringen verkade vilja visa tvivlarna att att det är fel. Nu gick han upp i ringen mot Åby stora Pris-vinnaren Moni Viking och tvåan från samma lopp – Who’s Who – men ingen av dem var nära att kunna besegra Milligan’s School efter att Ulf Eriksson överraskande lyckats hålla upp ledningen med hästen.

Hela sommaren har Milligan’s School känts otroligt laddad och i dag stämde det. Hästen har blivit lite hingstigare och kaxigare med tiden, men det är en jättetrevlig häst att jobba med. Det här var andra raka segern i Sundsvall Open Trot, men det blir ingen vana utan känns speciellt, säger Lundström.

Annons

Annons

Storseger för Goop

Daniel Redén-tränade Sorbet följde med till andraplatsen i lag med Per Linderoth och Pasi Aikios Who’s Who spurtade in som trea efter att Örjan Kihlström varit mycket passiv under resans gång.

Loppets favorit Moni Viking – tränad av Björn Goop – gjorde däremot en slät figur och var långt ifrån sig lik då han inkom som näst sista häst.

Nämnde Goop kunde likväl räkna in en storseger under lördagen då han vann Criterium des 5 ans – Femåringskriteriet – på Vincennesbanan i Paris med Prix d’Amerique-vinnaren Face Time Bourbon.

Svenskt mästerskap för kallblodshästar är en riktig klassiker med anor från 1934. Årets vinnare blev Månlykke A.M., körd och tränad av Gunnar Melander. Samme man tränar även hästens pappa Månprinsen A.M. som vunnit SM-loppet vid fem tidigare tillfällen och var tilltänkt för en ny start i år, men som tvingades stå över på grund av en lindrigare skada.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons