A-
A+

Andy Murray pressade världstrean

Andy Murray firar en vunnen poäng mot Stefanos Tsitsipas.
Andy Murray firar en vunnen poäng mot Stefanos Tsitsipas.
TennisTT

Andy Murray har inte gett upp kampen om att åter ta sig till tennistoppen. Den trefaldige grand slam-vinnaren tvingade världstrean Stefanos Tsitsipas till en tuff femsetare i US Opens första omgång.

Annons

Annons

Skotten Andy Murray, världsetta i augusti 2017, har varit hårt skadedrabbad de senaste åren. Han har bara spelat ett fåtal ATP-tävlingar i år och ramlat ner på en 112:e plats på världsrankningen.

I US Open-premiären mot Stefanos Tsitsipas syntes inte mycket av det.

Britten utmanövrerade inledningsvis Tsitsipas totalt och bröt grekens serve två gånger om i det första setet, som han vann med klara 6–2. I det andra setet spelade Tsitsipas upp sig och Murrays goda humör försvann. Efter otaliga vredesutbrott och ett tiebreak knep greken setsegern med 9–7.

Murray kom tillbaka i tredje, och när han vann det (6–3) knöt han högernäven och fick ur sig några väl valda ord. I vilan till fjärde set fortsatte han att lyfta högerarmen.

Men segergesten var något för tidig. Tsitsipas svarade med att relativt enkelt ta hem fjärde set, 6–3, och kunde sedan serva hem matchen till 6–4 i femte och avgörande set.

Det var inte en lätt seger, säger Tsitsipas på centrecourten direkt efter matchen, där han hyllade publiken på Arthur Ashe Stadium.
Att få ha en sådan här elektrisk stämning här är något vi har väntat på i över ett år nu.

Han får nu möta fransmannen Adrian Mannarino.

Hoppas jag kan hålla samma nivå som i dag, säger Tsitsipas.

Till andra omgången har också norrmannen Casper Ruud, seedad åtta i turneringen, tagit sig. Ruud släppte bara sju game mot japanen Yuichi Sugita.

Det var en bra match, från första till sista game spelade jag bra. Jag fick tidigt matchen dit jag ville och servade bra, sade Ruud enligt NTB efter 6–3, 6–2, 6–2.

Även sjundeseedade Andrej Rublev, Ryssland, är vidare, efter 6–3, 7–6, 6–3 mot kroaten Ivo Karlovic.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!