A-
A+

Anfallsstjärnan lämnar Häcken

Alexander Jeremejeff. Arkivbild.
Alexander Jeremejeff. Arkivbild.
FotbollTT

Allsvenska skyttekungen Alexander Jeremejeff lämnar svenska mästaren Häcken.

Stjärnan säljs till grekiska storklubben Panathinaikos.

Annons

Annons

Häckens sportchef Martin Ericsson säger till klubbens webbplats:

"Det är alltid en splittrad känsla att sälja en så framträdande spelare som Alex. Vi gjorde ett val under sommaren att behålla Alex för att ge oss chansen att gå för guldet, med vetskapen att den ekonomiska uppsidan var betydligt större under sommaren än idag. Alex har haft en otrolig säsong i Bollklubben och vi önskar honom ett stort lycka till på hans nya äventyr".

Den 29-årige anfallsstjärnan var en av nycklarna bakom Häckens första och historiska SM-guld och gjorde 22 mål på 27 matcher i allsvenskan.

Totalt har han på 172 matcher för Häcken gjort 80 mål och 21 assist.

"Det var en speciell situation i somras, men jag är glad över att jag stannade kvar och att laget kunde ta det hela vägen och vinna det efterlängtade guldet. Nu känns det som rätt läge att ta klivet vidare och jag ser fram emot möjligheten att ta det till nästa nivå i Panathinaikos", säger Alexander Jeremejeff.

Enligt Aftonbladet har Jeremejeff skrivit på ett kontrakt som gäller till den 31 december 2025, men lånas omgående ut till den grekiska storklubbens samarbetsklubb Levidiakos i sex månader.

Expressen skriver att Jeremejeff, som hade ett löpande kontrakt med Häcken, hade en utköpsklausul som gjorde att han kunde lämna för drygt tre miljoner kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.