A-
A+

Anhållna efter mordförsök och förstörd polisbil

Två personer har anhållits efter ett misstänkt mordförsök i Sundsvallstrakten och en biljakt genom Hälsingland. Arkivbild.
Två personer har anhållits efter ett misstänkt mordförsök i Sundsvallstrakten och en biljakt genom Hälsingland. Arkivbild.
BrottTT

En man och en kvinna har anhållits efter ett misstänkt mordförsök i Sundsvallstrakten och en efterföljande biljakt i Hälsingland.

En annan man i 50-årsåldern vårdas för livshotande skador.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var strax före klockan halv tre på måndagsmorgonen som polisen larmades till en adress utanför Sundsvall, där en man misstänktes ha skadat en annan man.

Den andra mannen, som är i 50-årsåldern, fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus med livshotande skador där han har opererats.

Det ska även ha brunnit i en friggebod på platsen i samband med brottet, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Backade mot polisen

Den misstänkte gärningsmannen uppgavs ha lämnat adressen i en stulen bil. I jakten på mannen tog polisen hjälp av kollegor i intilliggande region Mitt, som lyckades stoppa den stulna bilen norr om Friggesund i Hälsingland.

När poliserna var på väg fram till bilen försökte den misstänkta backa på poliserna och biljakten fortsatte sedan.

Det kunde gått riktigt illa, våra poliser var på väg ut ur sitt fordon när misstänkta gärningsmannen plötsligt backade i hög fart och totalförstörde polisbilen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC Mitt, till SVT Nyheter Västernorrland.

Annons

Annons

Prejade bilen

Vid 04.40-tiden på morgonen fick polisen slutligen stopp på fordonet genom att preja ned det i ett dike. Den flyende mannen och en kvinna i 20-årsåldern som också färdades i bilen kunde därefter gripas.

De båda gripna fördes tillbaka till Sundsvall och har efter förhör anhållits, bekräftar polisen för TT.

Föraren, en man in 25-årsåldern, är misstänkt för bland annat försök till mord, försök till grovt våld mot tjänsteman och blåljussabotage.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr