A-
A+

Anhörig till gisslan: "Finns det en plan?"

Människor samlade i Washington DC för att kräva att de gisslantagna släpps.
Människor samlade i Washington DC för att kräva att de gisslantagna släpps.
MellanösternTT

De israeliska bombattackerna mot Gaza har de senaste dagarna varit "de mest intensiva hittills", enligt människor på plats.

Nu ökar oron hos anhöriga till de drygt 220 personer som tagits gisslan av Hamas.

I Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober dödades 1 400 personer, enligt israeliska uppgifter. Över 220 personer togs som gisslan och fördes till Gaza.

De senaste tre veckorna har Israel genomfört omfattande flygattacker mot den palestinska enklaven och sedan några dagar tillbaka har insatserna på Gazaremsan trappats upp ytterligare.

Bland annat ska Hamas underjordiska tunnlar ha attackerats – där flera av de gisslantagna tros befinna sig.

Fyra har släppts

Uri Goren är kusin till Tal Haimi som tagits gisslan av Hamas. Han och hans familj har inte hört någonting från Tal Halmi sedan han kidnappades den 7 oktober, berättar Uri Goren för BBC.

När de anfaller Gaza från luften, hur vet de att de inte bombar min kusin?

Redan i tisdags hävdade Hamas att ett 50-tal av de gisslantagna dödats i israeliska attacker, en uppgift som inte har bekräftats av oberoende källor.

Hittills har fyra personer, två amerikanska kvinnor och två äldre israeliska kvinnor, släppts av Hamas. En av de äldre kvinnorna, som enligt Hamas släpptes av "humanitära skäl", har berättat att hon och hennes lilla grupp sov på madrasser i en av de underjordiska tunnlarna.

"Finns det en plan?"

I lördags kväll träffade premiärminister Benjamin Netanyahu och hans fru Sara representanter från familjer till gisslan.

Vi kommer att utöva och uttömma alla möjligheter att hämta hem dem, sade premiärministern.

De anhöriga är arga över den "absoluta osäkerheten angående ödet för dem som hålls gisslan, och som också var föremål för de kraftiga bombningarna", skriver gruppen i ett uttalande.

Finns det en plan? Vi vet inte. Det är det vi vill få reda på, säger Haim Rubenstein, en av talespersonerna för gruppen, till The Guardian.

Ayelet Samerano, vars son Jonatan tagits som gisslan av Hamas, säger att hon efterlyser mer information till anhöriga men känner sig trygg med Israels beslut om att attackera Gaza.

Jag oroar mig inte för min armé. Min armé vet precis vad den ska göra, säger hon till The Guardian.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.