Anhöriga till Nyqvists offer överklagar inte

Advokat Elisabeth Massi Fritz är målsägarbiträde för anhöriga till åttaårige Mohamad som mördades av Daniel Nyqvist i Linköping 2004. Arkivbild.
Advokat Elisabeth Massi Fritz är målsägarbiträde för anhöriga till åttaårige Mohamad som mördades av Daniel Nyqvist i Linköping 2004. Arkivbild.
BrottTT

Anhöriga till åttaårige Mohamad som mördades av Daniel Nyqvist i Linköping 2004 överklagar inte tingsrättens dom, trots att skadeståndsbeloppet som beviljades familjen var betydligt lägre än vad man hade yrkat på.

Annons

Annons

"Det finns inget skadeståndsbelopp som kan ge dem tillbaka deras lille pojke", säger familjens målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz i en skriftlig kommentar.

"Det finns heller inget skadestånd som kan ersätta deras lidande", fortsätter hon.

Massi Fritz hade yrkat på att familjen skulle ges ett skadestånd på sammanlagt 950 000 kronor för sveda och värk. Linköpings tingsrätt valde att bevilja 350 000 kronor i skadestånd, fördelat på sex familjemedlemmar.

"Det viktigaste för mina klienter har varit att förövaren till slut dömdes för mord. Nu kan mina klienter sätta punkt och bearbeta det långa lidandet. Det har varit väldigt svårt för alla", säger Massi Fritz.

"Jag tycker dock att man ska se över schablonbeloppet för sveda och värk och höja beloppet rejält för anhöriga som förlorar en nära anhörig genom mord".

Den 37-årige Daniel Nyqvist har erkänt att det var han som genomförde dubbelmordet i Linköping 2004. Han dömdes för två fall av mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning av Linköpings tingsrätt den 1 oktober.

Varken han eller åklagaren ska överklaga domen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons